Սնունդ

Առավելագույն չափով յոդ պարունակող 13 սննդամթերք

Առավելագույն չափով յոդ պարունակող 13 սննդամթերք

Յոդը շատ կարևոր է օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար

Նռան օգտակար և վնասակար հատկություններն օրգանիզմի համար

Նռան օգտակար և վնասակար հատկություններն օրգանիզմի համար

Հին ժամանակներում նուռը համարվում էր պտղաբերության խորհրդանիշ և անպտղության դեմ միջոց

Թուզ կամ ֆիկուս կարիկա՝ մերձարևադարձային տերևաթափվող ֆիկուս 

Թուզ կամ ֆիկուս կարիկա՝ մերձարևադարձային տերևաթափվող ֆիկուս 

«Ֆիկուս» անվանումը ռուսերեն է, ծագել է 18-րդ դարում և արդեն փոխվել է՝ «թուզ» (հետևաբար՝ «թզենու ծառ»): Ռուսաստանում այն ուներ այլ անուններ՝ սմոկվա, գինու հատապտուղ:  

Ինչպե՞ս պատրաստել առողջ սնունդ 

Ինչպե՞ս պատրաստել առողջ սնունդ 

Առողջ սննդակարգին անցնելու հիմնական դժվարությունը մեր ժամանակներում հակասական տեղեկատվության մեծ հոսքն է: 

Զարթխումից (похмелье) ազատվելու յոթ միջոց

Զարթխումից (похмелье) ազատվելու յոթ միջոց

Ամեն հաճույք իր գինն ունի: Եթե ընկերների հետ երեկույթի ժամանակ  կորցնում եք զգոնությունը և շատ եք խմում, ապա առավոտյան կարող եք  զղջալ նախորդ օրվա  զվարճանքի համար:

Որքա՞ն գազավորված ըմպելիք կարելի է խմել՝ առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու

Որքա՞ն գազավորված ըմպելիք կարելի է խմել՝ առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու

Որքա՞ն գազավորված ըմպելիք կարելի է խմել՝ առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու

Տնական դոնդող. առողջարա՞ր է, թե՞ ոչ

Տնական դոնդող. առողջարա՞ր է, թե՞ ոչ

Այս քաղցրավենիքով տարվելն այնքա՜ն հեշտ է․ մեկ չափաբաժինը սովորաբար առաջացնում է միաժամանակ և՛ հաճույքի,  և՛  մեղքի զգացում։

Ի՞նչ է տեղի ունենում մեր օրգանիզմում, երբ համեմ ենք ուտում

Ի՞նչ է տեղի ունենում մեր օրգանիզմում, երբ համեմ ենք ուտում

Տարբեր ուտեստներ պատրաստելիս մենք հաճախ օգտագործում ենք գինձ` անուշահոտ մանր հատիկներ: