Եգիպտացորենի օգտակար և վնասակար հատկությունները
Եգիպտացորենի օգտակար և վնասակար հատկությունները
Եգիպտացորենը հարուստ է բուսական սպիտակուցով, վիտամիններով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով`կարոտենոիդներով, որոնք նրան հաղորդում են վառ դեղին գույն: Միևնույն ժամանակ, այս հացահատիկայինբույսը պարունակում է շաքարավազ, օսլա, գլյուտեն և շատ այլ նյութեր, որոնց օգտակարությունը խիստ կասկածելի է:
Ընթերցեք նաև՝ Քրքումի օգտակար և վնասակար հատկությոնները
Օգտակար հատկությունները
Եգիպտացորենին պայծառ գույն են հաղորդում բնական հակաօքսիդիչները` կարոտենոիդները։ Եգիպտացորենի կազմում նրանց առկայությունը բավականաչափ մեծ է, ինչը թույլ է տալիս նրանց պաշտպանել օրգանիզմի բջիջների ազատ ռադիկալների վնասներից, նվազեցնել բորբոքումները և դանդաղեցնել ծերացման գործընթացները: Բացի այդ, կարոտենոիդները կարևոր դեր են խաղում տեսողության պահպանման գործում։ Նրանք ի զորու են կանխելու տեսողության տարիքային վատթարացումը և նվազեցնել կատարակտի առաջացման ռիսկը:
Եգիպտացորենի հացահատիկի կազմում առկա ակտիվ նյութերը զգալիորեն բարելավում են մարսողությունը,կանխում են բորբոքումները և ստամոքս-աղիքային հիվանդությունները։ Եգիպտացորենը հատկապես օգտակար է աղիքների առողջության համար:
Ինչո՞ւ խորհուրդ չի տրվում հաճախ ուտել եգիպտացորեն։
Եգիպտացորենը պատկանում է օսլա պարունակող բանջարեղենների շարքին, ինչը նշանակում է, որ այն կխանգարի ձեզ, եթե ունեք նիհարելու ցանկություն։ Օսլան՝ պոլիսախարիդը, մարսողության գործընթացի ընթացքում վերածվում է գլյուկոզայի, որի մեծ քանակությունը հանգեցնում է քաշի ավելացման և առողջական մի շարք խնդիրների առաջացման: Եգիպտացորենը պարունակում է նաև շաքար, ինչը պարունակում է ածխաջրերի բարձր ծանրաբեռնվածություն և բավականին մեծ կալորիաներ:
Բացի այդ, եգիպտացորենը պարունակում է հականուտրիենտներ` նյութեր, որոնք թույլ չեն տալիս վիտամիններին և հանքանյութերին ներծծվել օրգանիզմում:
Եգիպտացորենից ամբողջովին պետք չէ հրաժարվել, բայց խորհուրդ է տրվում այն ուտել հազվադեպ և քիչ
քանակությամբ:
Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին , Յութուբյան ալիքին