Ինչպե՞ս խմել ջուր շատ և հաճույքով

Ինչպե՞ս խմել ջուր շատ և հաճույքով

Երբ շոգ է, կարևոր է խմել ավելի շատ ջուր, որպեսզի լավ զգաք: Սովորաբար խորհուրդ են տալիս բաժակներով ջուրը դնել բոլոր մակերեսներին, ներբեռնել հեռախոսի համար ծրագիր՝ խմած ջրի քանակը հաշվարկելու համար, կամ դնել զարթուցիչ, որպեսզի ամեն ժամ խմեք: Բայց այս ամենը չի գործում, եթե իրականում ձեզ դուր չի գալիս ջուր խմելը:

Փորձեք տարբեր ջրեր
Կարևոր է հասկանալ, թե իրականում որ ջուրն է ձեզ համար հարմար: Դրա համար հարկավոր է փորձել տարբեր տարբերակներ. ֆիլտրացված ջուրը տարբերվում է եռացվածից, իսկ տարբեր արտադրողների հանքային ջուրը ունի տարբեր կազմ և, համապատասխանաբար, տարբեր համ: Հնարավոր է, որ ստիպված լինեք ջրին համ, գույն և հոտ ավելացնել:

Ֆիլտրացված ջուր
Ֆիլտրացիան կարող է զգալիորեն փոխել ջրի համը, քանի որ ֆիլտրը պահում է աղերն ու հանքանյութերը: Որոշ սարքեր ջուրը փափկացնում են կամ, ընդհակառակը, դարձնում ավելի կոշտ: Առկա է ընտրություն: Պատահում է, որ առաջին շաբաթը ջուրը համեղ է թվում, բայց հետո այլևս հաճույք չի պատճառում: Մի՛ ամաչեք ֆիլտրը ավելի հաճախ փոխել, քան առաջարկում է արտադրողը:

IMG_0123.jpeg (79 KB)

Գազավորված ջուր
Ջուրը, որի մեջ ածխաթթու գազ է ավելացված, փոխում է համը. այն դառնում է ավելի հագեցած և մի քիչ թթվաշ, իսկ այն նաև ձեռք է բերում յուրահատուկ հյուսվածք: Եթե չեք ցանկանում գազավորված ըմպելիք գնել, փորձեք գտնել սիֆոն. դրա միջոցով հնարավոր է ցանկացած ջուր գազավորել, և այն կդառնա ավելի հաճելի:

IMG_0124.jpeg (21 KB)

Հանքային ջուր
Հանքային ջրերն ունեն ավելի հագեցած և տարբեր համեր, իսկ կազմի տարբերությունից կախված դրանք կարող են լինել թթվաշ, աղի կամ մի փոքր քաղցր: Այնպես որ, երբ մի ջրից ձանձրանաք, միշտ կարող եք գնել մեկ այլ բրենդի ջուր և փորձել ինչ-որ նոր բան:

Դարձրեք հասանելի ջուրը ավելի հետաքրքիր
Եթե այլ ջուր ընտրելու հնարավորություն չկա, արժե փորձել փոխել այն ջրի հատկությունները, որը արդեն ունեք. ավելացնել համ, գույն կամ հոտ:

Ջուր՝ կիտրոնով
Պարզ հնարք, որը կօգնի ջուրը ավելի գրավիչ դարձնել. ավելացրեք մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ կամ դրեք շշի մեջ մի քանի կտոր կիտրոն: Թթվաշ ջուրը ավելի ինտենսիվ զգացողություններ է առաջացնում, և այն ավելի հաճելի կլինի խմել շոգ ժամանակ:

IMG_0125.jpeg (53 KB)

Ջուր՝ մրգերով և խոտաբույսերով
Եթե չեք ցանկանում թթվաշ բան խմել, շշի մեջ դրեք մի քանի կտոր խնձոր, ելակ կամ նարինջ: Համը կբացվի, եթե ջուրը թողնեք մոտ կես ժամ: Մրգերը կարելի է նախապես սառեցնել, որպեսզի դրանք ոչ միայն համ հաղորդեն, այլև սառեցնեն հեղուկը:

Որոշ մարդիկ սիրում են ջուր խմել վարունգի կտորներով, իսկ մյուսները՝ ավելացնել խոտաբույսեր, օրինակ՝ ուրց, ռեհան կամ անանուխ:

IMG_0127.jpeg (96 KB)

Մրգային սառույց
Սառեցրեք մրգահյութը սառույցի ձուլվածքներում և ավելացրեք մի քանի խորանարդներ այն շշի մեջ, որտեղից ջուր եք խմում: Համը կդառնա ավելի հագեցած, երբ սառույցը հալվի, և ջուրը մինչև վերջ խմելը ավելի հաճելի կլինի:

IMG_0126.jpeg (112 KB)

Օշարակներ և մուրաբաներ
Մի քանի թեյի գդալ օշարակ կամ մուրաբա մեկ լիտր ջրի մեջ կօգնեն ավելի հաճելի զգացողություններ ստանալ խմելու գործընթացից: Հեղուկը շատ ավելի քիչ քաղցր կլինի, քան եթե գնեիք պատրաստի ըմպելիք: Սա կատարյալ տարբերակ չէ, բայց երբ նպատակը՝ ավելի շատ խմելն է, բոլոր միջոցները լավն են:

Նմանատիպ նյութեր

Ուտելիքներ որոնք խորհուրդ չի տրվում կամ արգելված է ուտել հղիության ընթացքում

Ուտելիքներ որոնք խորհուրդ չի տրվում կամ արգելված է ուտել հղիության ընթացքում

Հղիության ընթացքում կան որոշ ուտելիքներ, որոնք խորհուրդ չի տրվում կամ արգելվում է ուտել…

Պրոպոլիսը կոկորդի ցավի դեպքում

Պրոպոլիսը կոկորդի ցավի դեպքում

Պրոպոլիսը կպչուն նյութ է, որը կազմված է ծաղկափոշուց, յուղերից և մոմից, որով մեղուները

Բրինձ թե՞ հնդկաձավար:Ո՞րն է ավելի օգտակար

Բրինձ թե՞ հնդկաձավար:Ո՞րն է ավելի օգտակար

Որպեսզի հասկանանք, թե որն է ավելի օգտակար՝ բրինձը թե հնդկաձավարը…

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից