Ինչու է անհրաժեշտ բողկը ներառել սննդակարգում

Ինչու է անհրաժեշտ բողկը ներառել սննդակարգում


Բողկը C վիտամինի հարուստ աղբյուր է (մեկ բաժակ հում բողկը պարունակում է օրական նորմայի մոտ 30 %-ը), որն անհրաժեշտ է օրգանիզմին մի շարք նպատակներով՝ սկսած երիտասարդության սպիտակուցի՝ կոլագենի արտադրությունից մինչև վիրուսներից և ախտածին մանրէներից պաշտպանում: Բացի այդ, բողկն ունի B խմբի որոշ վիտամիններ, կալիում, կալցիում, մագնեզիում և երկաթ։

Ընթերցեք նաև՝ Ինչով է օգտակար սմբուկը

Օգնում է վերահսկելու արյան շաքարը

Բողկի մեջ առկա քիմիական միացությունները կանխում են արյան գլյուկոզայի տատանումները և կարգավորում նյութափոխանակության գործընթացները, հարուստ է հակաօքսիդանտներով։

Հակաօքսիդանտները մեր հիմնական օգնականներն են խրոնիկ հիվանդությունների և ծերացման դեմ պայքարի գործում։ Նրանք արդյունավետորեն պայքարում են օքսիդացման գործընթացների դեմ և պաշտպանում բջիջները ազատ ռադիկալների վնասից։

Դիետիկ մթերք է

Իր բոլոր օգտակարություններով հանդերձ՝ բողկն ունի ցածր կալորիականություն։ Մեկ բաժակ հում բողկը պարունակում է ընդամենը 20 կկալ։

Բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը

Բողկը հարուստ է գլիկոզիդներով, որոնք պատասխանատու են ոչ միայն նրան բնորոշ համի համար, այլև հուսալի պաշտպանում է օրգանիզմը վիրուսներից և պաթոգեն բակտերիաներից։

 

Աղբյուրը
 
 
 Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին , Յութուբյան ալիքին

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: