Ինչ չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսին 

Ինչ չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսին 
Ինչ սնունդ չի թույլատրվում, նույնիսկ եթե ուզում եք ուտել, և ինչով փոխարինել դրանք, որպեսզի ստամոքսը չվնասվի: 
• Շատ համեմունքներով ուտեստներ 
Երբ դատարկ ստամոքսն արդեն բողոքում է, դուք ցանկանում եք միանգամից վայելել տաք և համեմված անուշաբույր ուտեստներ: Բայց համեմունքների պատճառով կարող եք էլ ավելի մեծացնել ստամոքսի անհանգստությունը։ Ստամոքսը դատարկ է, և ոչինչ չի մեղմացնում համեմունքների ազդեցությունը, երբ դրանք շփվում են ստամոքսի լորձաթաղանթի հետ: 
Կծու սոուսով ուտեստներն ավելի լավ է ուտել որպես երկրորդ կերակուր, մինչև ստամոքսում գոնե ինչ-որ բան կհայտնվի: 
Ընթերցեք նաև Ինչու է սև շոկոլադն օգտակար առողջության համար
Ինչ ուտել 
Կաթնամթերքը հիանալի օգնում է,որպեսզի կծու սննդից չայրվի ստամոքսը՝ ծածկելով նրա պատերը: Հետևաբար, հնդկական ճաշատեսակները հաճախ մատուցվում են յոգուրտի հիմքով պատրաստված սոուսներով: Ուստի, եթե քաղցած եք, և պատրաստվում եք կծու կերակուր ուտել, նախ մի քանի կում կաթ խմեք կամ մի երկու ճաշի գդալ քաղցր մածուն կերեք: Համեմունքները թույլատրվում են, բայց ավելի չափավոր. չամանը կամ համեմը չեն գրգռում մարսողական համակարգը: 
• Մրգեր, եթե այլ տարբերակ չկա 
Միայն խնձորը կամ տանձը չեն հագեցնի քաղցը։ Մրգերի մեջ պարունակվող շաքարն ավելի դանդաղ է թափանցում արյան մեջ, քան քաղցրավենիքի մեջ պարունակվող շաքարը՝ մանրաթելի շնորհիվ։ Մրգերը պետք է ուտել սպիտակուցներով հարուստ սննդի հետ միասին։ Դրանք ավելի դանդաղ են մարսվում, և հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ դրանք ճնշում են գրելինի արտադրությունը, որը քաղց զգալու համար պատասխանատու հորմոնն է: Գրելինն է, որ ազդարարում է ուղեղին քաղցի մասին։ 
Ինչ ուտել 
Կերեք միրգը ընկույզով կամ պանրով: Մրգերն ու կաթնաշոռը լավ համադրվում են հունական յոգուրտի հետ: 
• Նախուտեստներ, չիպսեր և թխվածքաբլիթներ 
Հինգ հատ կրեկերը պարունակում է  մինչև 100 կալորիա, ինչը ոչ մի կերպ չի օգնի հաղթահարելու սովը: Սա արագ սննդի նախուտեստների հիմնական խնդիրն է.  ածխաջրերի մեծ քանակի պատճառով դրանք կտրուկ բարձրացնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը, որն այնուհետև արագ նվազում է, և դուք կրկին քաղց եք զգում։ 
Ինչ ուտել 
նախուտեստի համար լավագույն տարբերակն է հավի կամ հնդկահավի բուտերբրոդ ուտելը: 200-300 կիլոկալորիան շատ ավելի լավ է քաղցը հաղթահարելու համար: 
•Նարինջ, անանուխ, սուրճ, կետչուպ... 
Սրանք բոլորը խթանում են ստամոքսի թթվարտադրությանը: Դատարկ ստամոքսին ուտելու դեպքում հետևանքները կդրսևորվեն այրոցի և ցավի տեսքով: Դատարկ ստամոքսում արդեն շատ թթու կա, և բավարար քանակությամբ սնունդ չկա, որպեսզի լորձաթաղանթի վրա դրա ազդեցությունը չեզոքացնի:  
Սուրճը և կոֆեինը գրգռում են գաստրիտով հիվանդների ստամոքսը: 
Ինչ ուտել 
Բանջարեղենի մեծ մասը թթվարտադրություն  չի առաջացնում, և պարունակում է շատ մանրաթել, որն օգնում է գաստրիտին: Բանջարեղենը, ոլոռի  կամ կարտոֆիլի խյուսը քաղցը հագեցնելու հիանալի տարբերակներ են: 
• Սուշի 
 Սպիտակ բրնձի և սոյայի սոուսի համադրությունը վնասակար է, երբ դրանք ուտում եք դատարկ ստամոքսին: Բրնձի մեջ քիչ է մանրաթելը, իսկ աղի սոուսը ծարավեցնում է: Բայց մեր ուղեղը շփոթում է ծարավն ու սովը: Փորձելով միաժամանակ հագեցնել դատարկ ստամոքսի քաղցը և ծարավը՝ դուք ավելի շատ եք ուտում: Արդյունքում՝ ստամոքսում առաջանում է ծանրության զգացողություն: 
Ինչ ուտել 
Նույն սուշին, բայց  փաթաթված ոչ միայն բրնձով, այլ նաև վարունգով (կամ միայն վարունգով):  
Ավելի լավ է սկսել սովորական աղցանից: 
• Ալկոհոլ 
Ալկոհոլը, իհարկե, չեք ուտում, այլ խմում եք, բայց դատարկ ստամոքսի դեպքում ավելի լավ է դա չանել։ Դուք ավելի արագ կհարբեք և այդ ժամանակ կցանկանաք ավելի շատ ուտել: Քաղցած և հարբած մարդը կարող է ուտել ամեն ինչ՝ չիպսեր, կծու պիցցա և մնացած ամեն ինչ, որից ավելի լավ է հրաժարվել: Դա պայմանավորված է ալկոհոլի ազդեցությամբ՝ լեպտինի մակարդակի նվազմամբ, որը ուղեղին հագեցվածության մասին ազդարարող հորմոնն է։ Երեք բաժին ալկոհոլ, և դուք արդեն 30 %-ով պակաս զգայուն եք հորմոնի նկատմամբ: 
Ինչ ուտել 
Ամեն ինչ շատ պարզ է. նախ նախուտեստը, ապա մնացած բոլորը: Սկսեք ոչ թե թթվեցրած վարունգից, այլ խորոված բանջարեղենից կամ հավի մսից պատրաստված ուտեստներից` բավականաչափ թեթև և միաժամանակ սննդարար:
 
Աղբյուրը
Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: