Ինչու է սև շոկոլադն օգտակար  առողջության համար 

 
Ինչու է սև շոկոլադն օգտակար  առողջության համար 
 
Սև շոկոլադը հակաօքսիդիչների և հանքանյութերի հիանալի աղբյուր է, որոնք բոլորը պետք է ներառեն իրենց սննդակարգում: Դրանք օգտակար են օրգանիզմի համար, ինչպես նաև բազմազան են դարձնում  ձեր սննդակարգը: 
• Օգնում է ընկճախտի (դեպրեսիա) ժամանակ 
Շոկոլադը պարունակում է տարբեր նյութեր, որոնք ազդում են տրամադրության վրա` թեոբրոմին, անանդամիդ և ֆենիլէթիլամին: Նրանք էներգիա են հաղորդում և իջեցնում արյան ճնշումը: 
• Պաշտպանում է սրտանոթային հիվանդություններից 
Կակաոյի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է պայքարելու սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների դեմ: Դրա մասին վկայում է 2006 թ.-ի ուսումնասիրությունը, որի ընթացքում 470 մասնակից օրական օգտագործում էր տարբեր քանակությամբ կակաո: Գիտնականները պարզել են, որ կակաոն իրականում նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը: 
• Կարող է օգնել պայքարելու շաքարախտի դեմ 
Շոկոլադը բարելավում է էնդոթելիումի (արյան անոթների ներքին շերտը կազմող բջիջները) գործառույթը և բարձրացնում ինսուլինի զգայունությունը: Էնդոթելիումը շատ կարևոր է զարկերակների առողջության համար, և ինսուլինի զգայունությունը սովորաբար որոշում է շաքարախտի զարգացման ռիսկը: Իհարկե, շաքարախտից պաշտպանվելու համար հարկավոր է ուտել քիչ քանակությամբ շաքարով մուգ շոկոլադ: 
• Ազդում է խոլեստերինի վրա 
Շոկոլադը կանխում է LDL խոլեստերինի օքսիդացումը, որն աթերոսկլերոզի պատճառներից մեկն է: Երբ խոլեստերինը օքսիդանում է, ցածր խտության լիպոպրոտեինները (LDL) արձագանքում են մարմնում: Դրանք վնասում են զարկերակները և ներքին օրգանները: 
Հակաօքսիդիչները, որոնցով հարուստ է շոկոլադը, համարվում են LDL-ի (ցածր խտության լիպոպրոտեիններ) դեմ պայքարի  ակտիվ  միջոց:
 
Աղբյուրը
Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: