Հնդկահավի միս․ օգտակար հատկությունները

Հնդկահավի միս․ օգտակար հատկությունները

Հնդկահավի միսը մսի ամենաօգտակար տեսակներից մեկն է։ Այն դյուրամարս է և լավ ազդեցություն է թողնում մարդու օրգանիզմի բոլոր օրգանների և համակարգերի վրա։

Հնդկահավի միսը ճարպեր չի պարունակում և դիետիկ սնունդ է համարվում։ Պարունակում է վիտամին A, E, PP, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, նատրիում, սելեն, ցինկ, մանգան և հանքային այլ նյութեր։

Կալորիականությունը

Հնդկահավի 100 գրամ եփած միսը 190 կկալ է, իսկ հումը՝ 115 կկալ։

Օգտակար հատկությունները

Հաճախ ուտելու դեպքում նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա։

Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, օգնում պաշտպանվել անքնությունից։

Օգտակար է երեխաների համար (ինչպես նապաստակի միսը)։

Խորհուրդ է տրվում ներառել հղի և կրծքով կերակրող կանանց սննդաբաժնում։

Շատ օգտակար է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար։

Հակացուցումները

Հնդկահավի միսը գրեթե չունի հակացուցումներ։ Ուշադիր պետք է լինեն երիկամային անբավարարություն ունեցող մարդիկ, իսկ հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տրվում աղ չանել ուտելիս, քանի որ մեծ քանակությամբ նատրիում է պարունակում։

Ձկան յուղ․ օգտակար և վնասակար կողմերն օրգանիզմի համար

Ձկան յուղ․ օգտակար և վնասակար կողմերն օրգանիզմի համար

Ձկան յուղը հայտնի է արդեն շատ տասնամյակներ և բացի հեղուկ ձևից թողարկվում է նաև հարմար պարկուճներով։

Լուծել թրոմբը (արյան մակարդուկներ)․ ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան որակը

Լուծել թրոմբը (արյան մակարդուկներ)․ ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան որակը

Եթե ունես խնդիրներ արյան հետ կապված՝ ուրեմն առողջ չես։ Մի խոսքով՝ արյունը չափազանց կարևոր է։

Սխտոր․ օգտակարությունն ու վնասակարությունն օրգանիզմի համար

Սխտոր․ օգտակարությունն ու վնասակարությունն օրգանիզմի համար

Սխտորը՝ բազմամյա խոտաբույսային բույս է Միջին Ասիայի Ամարիլիս ընտանիքից, օժտված սուր համով և ուժեղ առանձնահատուկ հոտով։

Լիմոնադ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լիմոնադ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ոչ ալկոհոլային ըմպելիքի տարբերակիչ զովացուցիչ առանձնահատկությունն ու, ինչպես նաև, լիմոնադի օգտակարությունը վաղուց է հայտնի մարդկությանը։