Հնդկահավի միս․ օգտակար հատկությունները

Հնդկահավի միսը մսի ամենաօգտակար տեսակներից մեկն է։ Այն դյուրամարս է և լավ ազդեցություն է թողնում մարդու օրգանիզմի բոլոր օրգանների և համակարգերի վրա։
Հնդկահավի միսը ճարպեր չի պարունակում և դիետիկ սնունդ է համարվում։ Պարունակում է վիտամին A, E, PP, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, նատրիում, սելեն, ցինկ, մանգան և հանքային այլ նյութեր։
Կալորիականությունը
Հնդկահավի 100 գրամ եփած միսը 190 կկալ է, իսկ հումը՝ 115 կկալ։
Օգտակար հատկությունները
Հաճախ ուտելու դեպքում նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա։
Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, օգնում պաշտպանվել անքնությունից։
Օգտակար է երեխաների համար (ինչպես նապաստակի միսը)։
Խորհուրդ է տրվում ներառել հղի և կրծքով կերակրող կանանց սննդաբաժնում։
Շատ օգտակար է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար։
Հակացուցումները
Հնդկահավի միսը գրեթե չունի հակացուցումներ։ Ուշադիր պետք է լինեն երիկամային անբավարարություն ունեցող մարդիկ, իսկ հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տրվում աղ չանել ուտելիս, քանի որ մեծ քանակությամբ նատրիում է պարունակում։