Գետնանուշ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Գետնանուշ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Սննդաբանները հավաստիացնում են, որ գետնանուշն օգտակար է առողջության համար և խելամիտ օգտագործման դեպքում կարող է հրաշալի օգնական դառնալ նաև նիհարել ցանկացողների համար։

Գետնանուշը բարձրորակ ճարպերի և սպիտակուցների կարևոր աղբյուր է։ Այն պարունակում է A, D, E, և B խմբի վիտամիններ, կալիում, մագնիում, երկաթ, ֆոսֆոր, պղինձ և առողջության համար օգտակար այլ նյութեր։

Կալորիականությունը

Գետնանուշի կալորիականությունը 100գր-ում մոտավորապես 550 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Գետնանուշը բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա, նվազեցնում է ինֆարկտի, իշեմիկ հիվանդության և այլ խնդիրների առաջացման վտանգը, օգնում է կարգավորել անոթային ճնշումը։

Օգտակար է նաև ստամոքսաղիքային տրակտի համար, պաշտպանում է լեղաքարային հիվանդությունից, նպաստում է օրգանիզմից խարանների դուրսբերմանը։

Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, օգնում է հաղթահարել սթրեսները, անքնությունը և վատ տրամադրությունը։

Լավ է ազդում գլխուղեղի աշխատանքի վրա, բարձրացնում է ուշադրության կենտրոնացումը և լավացնում է հիշողությունը։

Գետնանուշի կանոնավոր օգտագործումը լավ է անդրադառնում նաև մաշկի վիճակի վրա և նպաստում է օրգանիզմում ծերացման գործընթացների դանդաղեցման։

Չնայած որ գետնանուշը մեծ քանակությամբ ճարպեր է պարունակում և բարձր կալորիականություն ունի, այն խորհուրդ է տրվում նաև գիրության դեմ պայքարի համար։

Գետնանուշը նաև աֆրոդիզիակ է, այսինքն՝ ուժեղացնում է կանանց և տղամարդկնց սեռական ֆունկցիան։

Հակացուցումները

Հակացուցված է ալերգիայի դեպքում։ Խորհուրդ չի տրվում ուտել նաև արթրոզի և արթրիտի դեպքում։ Մեծ քանակությամբ ուտելու դեպքում հանգեցնում է գիրության։ Լուրջ հիվանդությունների առկայության դեպքում հարկավոր է նախքան օգտագործելը խորհրդակցել բժշկի հետ։

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյնի օգտակարությունն անվիճելի է։ Այն ամոքիչ հրաշալի միջոց է գրիպի, բրոնխիտի, մրսածության, թոքաբորբի և այլ խնդիրների դեպքում...

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագը պատրաստվում է կովի անարատ կաթից, ընդ որում` միայն 82,5 %  յուղայնությամբ սերուցքից։ Ավելի ցածր տոկոսայնության դեպքում այն սերուցքային չի համարվում...

Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոեն հնուց է հայտնի իր բուժիչ հատկություններով, իզուր չէ, որ այն անվանում են նաև անմահաթուփ։ Առավելագույն օգուտ ստանալու համար պետք է տիրապետել մի շարք խորամանկությունների նրա տերևների կենսական հատկությունները խթանելու համար...

Պոմելո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Պոմելո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ (А, С, В1, В2, В5), հանքանյութեր (կալցիում, կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, նատրիում․․․