Ընկույզ․ օգտակարությունն ու հակացուցումները

24.12.20182794

Ընկույզն իր օգտակար հատկություններով հայտնի է վաղուց։ Դրանից շատ օգտակար ձեթ են ստանում և առհասարակ այն օգտագործում են հակաբորբոքային, վերքերն ապաքինող, մանրէասպան դեղամիջոցներ պատրաստելու համար և այլն։ Ընդ որում՝ օգտակար է ոչ միայն միջուկը, այլև ծառի արմատներն ու տերևները։

Օգտակար հատկությունները

Լավացնում է հիշողությունն ու ուղեղի աշխատանքը։

Բարձրացնում է իմունիտետը և հրաշալի միջոց է հարբուխի կանխարգելման հարցում։

Օգնում է օրգանիզմին վերականգնվել ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունից հետո, օգնում է թոթափել հոգնածությունը։

Հանգստացնում է նյարդային համակարգը։

Օգտակար է սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների ժամանակ։

Օգնում է կանխել սրտի և անոթների հիվանդությունները։

Նվազեցնում է արյան ճնշումը։

Օգնում է կարգավորել ստամոքսաղիքային տրակտի աշխատանքը։

Օրգանիզմը մաքրում է խարաններից ու թունավոր նյութերից։

Ցուցված է շաքարային դիաբետի դեպքում, բացի այդ կանխում է դրա առաջացումը։

Ունի միզամուղ հատկություն։

Օգտակար է նաև հղի կանանց համար։

Օգնում է վահանաձև գեղձի աշխատանքի խանգարումների դեպքում։

Օգնում է ամրացնել մկանները։

Հակացուցումները

Չի կարելի չարաշահել ընկույզը, քանի որ կարող է վնասել։ Կարող է ալերգիա առաջացնել, բացի այդ հակացուցված է մաշկային հիվանդությունների դեպքում։

Կալորիականությունը

100 գրամ ընկույզի կալորիականությունը շատ բարձր է՝ 650 կկալ։