Նուշ․ օգտակար հատկությունները

20.02.20187541

Նուշն ընկուզեղենի ամենաօգտակար տեսակներից մեկն է։ Այն ոչ միայն համեղ է, այլև կանխարգելիչ ու բուժիչ միջոց է մի շարք հիվանդությունների դեպքում։ Նուշն օգտագործվում է պաշտոնական և ժողովրդական բժշկության մեջ, ինչպես նաև կոսմետոլոգիայում և ազգային խոհանոցներում։

Օգտակար հատկությունները

Նուշը բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սիրտ-անոթային համակարգի վրա։

Նպաստում է արյան կազմի լավացմանը և խոլեստերինի մակարդակի նվազեցմանը։

Կանոնավոր օգտագործելու դեպքում նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվադությունների առաջացման վտանգը։

Լավ է ազդում մարսողական համակարգի վրա։

Լավացնում է նյութափոխանակությունը։

Հրաշալի ազդեցություն է թողնում գլխուղեղի աշխատանքի վրա, բարձրացնում է աշխատունակությունը, լավացնում է հիշողությունը։

Կանոնավոր օգտագործելու դեպքում լավացնում է տեսողությունը։

Օգնում է կարգավորել նյարդային համակարգի աշխատանքը, բարելավել քունը։

Օժտված է միզամուղ հատկությամբ և օգնում է պայքարել միզաքարային հիվանդության դեմ։

Օգնում է ազատվել հազից և կոկորդի ցավից։

Օգտակար է երեխաների համար, օգնում է արագացնել աճը։

Նուշում պարունակվող միկրոտարրերն ու մակրոտարրերը լավացնում են մաշկի, մազերի և եղունգների որակը։

Չնայած բարձր կալորիականությանը՝ նուշն օգնում է պայքարել ավելորդ քաշի դեմ։

Օժտված է երիտասարդացնող հատկությամբ։

Նուշի յուղը լայնորեն կիրառվում է կոսմետոլոգիայում։ Այն պահպանում է նուշի բոլոր օգտակար հատկությունները և հարմար է բոլոր տեսակի մաշկերի համար։ Փափկացնում է, սնում, մաքրում և հարթացնում մաշկը։

Հակացուցումները

Նուշը հակացուցված է անհատական անտանելիության դեպքում, կարող է ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել։ Չի կարելի օգտագործել նուշի ոչ հասուն հատիկները, քանի որ կարող է թունավոր լինել։

Նուշի կալորիականությունը

100 գրամ նուշը 600 կկալ է։

 

Թարգմանությունը և խմբագրումը՝ sotskiy.am-ի