Սննդամթերքներ և խոտաբույսեր, որոնք խտացնում են արյունը

Սննդամթերքներ և խոտաբույսեր, որոնք խտացնում են արյունը


Բազմաթիվ սննդամթերքներ անմիջական ազդեցություն են ունենում արյան շրջանառության վրա:

Կան մի շարք սննդի բաղադրիչներ, որոնք կարող են նոսրացնել կամ խտացնել արյունը:

Այս սննդամթերքների ցանկին առաջին հերթին պետք է ծանոթանան այն մարդիք, ովքեր ունեն արյան մածուցիկություն:

Արյան մածուցիկությունը կարող է առաջացնել՝ սրտամկանի ինֆարկտ, իշեմիկ ինսուլտ, ստորին վերջույթների, ներքին օրգանների անոթների խցանում և այլլ ուրիշ խդիրներ:

Կարդացեք նաև՝  Արյան մակարդման համակարգի հետազոտում

Հոդվածում տրված ամբողջ տեղեկատվությունը միայն ուղղորդման համար է: Օգտագործելուց առաջ անհրաժեշտ է խորհրդակցել բժշկի հետ և անցնել բժշկական զննում: Նշված բաղադրատոմսը չի փոխարինում հիմնական բուժումանը, այն կրում է օժանդակ բնույթ:

Եթե առկա է արյան շրջանառության խանգարում կամ արյան խտություն,  ապա մի շարք մթերքներից պետք է հրաժարվել, կամ դրանց օգտագործումը պետք է հնարավորինս սահմանափակել:

Արյան խտությունը բարձրացնող մթերքների ցուցակ

  • Ցանկացած տեսակի քաղցրավենիք և խմորեղեն
  • Յուղոտ սնունդ, հատկապես կենդանական ծագման ճարպեր
  • Ժելատին և դրանով պատրաստված ցանկացած ուտելիք
  • Ցանկացած տեսակի ապխտած մթերք
  • Բանան
  • Կարտոֆիլ կամ օսլա պարունակող այլ մթերքներ
  • Գազավորված ըմպելիքներ
  • Հունական ընկույզ
  • Համեմի սերմեր
  • Թունդ սուրճ կամ սև թեյ

Արյան խտությունը բարձրացնող խոտաբույսեր

Որոշ բուժիչ խոտաբույսեր նույնպես ունակ են բարձրացնել արյան խտությունը:

Օգտագործելուց առաջ պետք է հաշվի առնել բույսերի համատեղելիությունը, քանի որ որոշ բաղադրիչների համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ առողջության վրա: Արյան խտությունը կարող են բարձրացնել հետևալ խոտաբույսերը.

  • Արևքուրիկ
  • Եղինջ
  • Պղպեղ
  • Եգիպտացորենի ծիլը,
  • Հազարտերևուկ
  • Կատվախոտ կամ առյուծագ
  • Փռնչուկի ծաղիկ
  • Դաշտային ձիաձետ և կոթուկ
  • Հովվիպայուսակ
  • Բռինչի կեղև
  • Փշատերևներ

Իհարկե այս բոլոր նշված դեղաբույսերը հիվանդությունը ամբողջությամբ չեն բուժի, սակայն էական ազդեցություն կունենան հեմոստատիկ համակարգի վրա:

Նշված խոտաբույսերի երկարատև օգտագործումը կարող է խտացնել արյունը մանավանդ, երբ արյունը նորմայից նոսր է:

Ուշադրւթյուն

Հոդվածի ինֆորմացիան կրում է զուտ տեղեկատվական բնույթ: Նշավծ խորհուրդները կիրառելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ:

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: