Սննդամթերքներ և խոտաբույսեր, որոնք խտացնում են արյունը
Սննդամթերքներ և խոտաբույսեր, որոնք խտացնում են արյունը
Բազմաթիվ սննդամթերքներ անմիջական ազդեցություն են ունենում արյան շրջանառության վրա:
Կան մի շարք սննդի բաղադրիչներ, որոնք կարող են նոսրացնել կամ խտացնել արյունը:
Այս սննդամթերքների ցանկին առաջին հերթին պետք է ծանոթանան այն մարդիք, ովքեր ունեն արյան մածուցիկություն:
Արյան մածուցիկությունը կարող է առաջացնել՝ սրտամկանի ինֆարկտ, իշեմիկ ինսուլտ, ստորին վերջույթների, ներքին օրգանների անոթների խցանում և այլլ ուրիշ խդիրներ:
Կարդացեք նաև՝ Արյան մակարդման համակարգի հետազոտում
Հոդվածում տրված ամբողջ տեղեկատվությունը միայն ուղղորդման համար է: Օգտագործելուց առաջ անհրաժեշտ է խորհրդակցել բժշկի հետ և անցնել բժշկական զննում: Նշված բաղադրատոմսը չի փոխարինում հիմնական բուժումանը, այն կրում է օժանդակ բնույթ:
Եթե առկա է արյան շրջանառության խանգարում կամ արյան խտություն, ապա մի շարք մթերքներից պետք է հրաժարվել, կամ դրանց օգտագործումը պետք է հնարավորինս սահմանափակել:
Արյան խտությունը բարձրացնող մթերքների ցուցակ
- Ցանկացած տեսակի քաղցրավենիք և խմորեղեն
- Յուղոտ սնունդ, հատկապես կենդանական ծագման ճարպեր
- Ժելատին և դրանով պատրաստված ցանկացած ուտելիք
- Ցանկացած տեսակի ապխտած մթերք
- Բանան
- Կարտոֆիլ կամ օսլա պարունակող այլ մթերքներ
- Գազավորված ըմպելիքներ
- Հունական ընկույզ
- Համեմի սերմեր
- Թունդ սուրճ կամ սև թեյ
Արյան խտությունը բարձրացնող խոտաբույսեր
Որոշ բուժիչ խոտաբույսեր նույնպես ունակ են բարձրացնել արյան խտությունը:
Օգտագործելուց առաջ պետք է հաշվի առնել բույսերի համատեղելիությունը, քանի որ որոշ բաղադրիչների համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ առողջության վրա: Արյան խտությունը կարող են բարձրացնել հետևալ խոտաբույսերը.
- Արևքուրիկ
- Եղինջ
- Պղպեղ
- Եգիպտացորենի ծիլը,
- Հազարտերևուկ
- Կատվախոտ կամ առյուծագ
- Փռնչուկի ծաղիկ
- Դաշտային ձիաձետ և կոթուկ
- Հովվիպայուսակ
- Բռինչի կեղև
- Փշատերևներ
Իհարկե այս բոլոր նշված դեղաբույսերը հիվանդությունը ամբողջությամբ չեն բուժի, սակայն էական ազդեցություն կունենան հեմոստատիկ համակարգի վրա:
Նշված խոտաբույսերի երկարատև օգտագործումը կարող է խտացնել արյունը մանավանդ, երբ արյունը նորմայից նոսր է:
Ուշադրւթյուն
Հոդվածի ինֆորմացիան կրում է զուտ տեղեկատվական բնույթ: Նշավծ խորհուրդները կիրառելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ: