Սննդամթերքներ և խոտաբույսեր, որոնք խտացնում են արյունը

Սննդամթերքներ և խոտաբույսեր, որոնք խտացնում են արյունը


Բազմաթիվ սննդամթերքներ անմիջական ազդեցություն են ունենում արյան շրջանառության վրա:

Կան մի շարք սննդի բաղադրիչներ, որոնք կարող են նոսրացնել կամ խտացնել արյունը:

Այս սննդամթերքների ցանկին առաջին հերթին պետք է ծանոթանան այն մարդիք, ովքեր ունեն արյան մածուցիկություն:

Արյան մածուցիկությունը կարող է առաջացնել՝ սրտամկանի ինֆարկտ, իշեմիկ ինսուլտ, ստորին վերջույթների, ներքին օրգանների անոթների խցանում և այլլ ուրիշ խդիրներ:

Կարդացեք նաև՝  Արյան մակարդման համակարգի հետազոտում

Հոդվածում տրված ամբողջ տեղեկատվությունը միայն ուղղորդման համար է: Օգտագործելուց առաջ անհրաժեշտ է խորհրդակցել բժշկի հետ և անցնել բժշկական զննում: Նշված բաղադրատոմսը չի փոխարինում հիմնական բուժումանը, այն կրում է օժանդակ բնույթ:

Եթե առկա է արյան շրջանառության խանգարում կամ արյան խտություն,  ապա մի շարք մթերքներից պետք է հրաժարվել, կամ դրանց օգտագործումը պետք է հնարավորինս սահմանափակել:

Արյան խտությունը բարձրացնող մթերքների ցուցակ

  • Ցանկացած տեսակի քաղցրավենիք և խմորեղեն
  • Յուղոտ սնունդ, հատկապես կենդանական ծագման ճարպեր
  • Ժելատին և դրանով պատրաստված ցանկացած ուտելիք
  • Ցանկացած տեսակի ապխտած մթերք
  • Բանան
  • Կարտոֆիլ կամ օսլա պարունակող այլ մթերքներ
  • Գազավորված ըմպելիքներ
  • Հունական ընկույզ
  • Համեմի սերմեր
  • Թունդ սուրճ կամ սև թեյ

Արյան խտությունը բարձրացնող խոտաբույսեր

Որոշ բուժիչ խոտաբույսեր նույնպես ունակ են բարձրացնել արյան խտությունը:

Օգտագործելուց առաջ պետք է հաշվի առնել բույսերի համատեղելիությունը, քանի որ որոշ բաղադրիչների համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ առողջության վրա: Արյան խտությունը կարող են բարձրացնել հետևալ խոտաբույսերը.

  • Արևքուրիկ
  • Եղինջ
  • Պղպեղ
  • Եգիպտացորենի ծիլը,
  • Հազարտերևուկ
  • Կատվախոտ կամ առյուծագ
  • Փռնչուկի ծաղիկ
  • Դաշտային ձիաձետ և կոթուկ
  • Հովվիպայուսակ
  • Բռինչի կեղև
  • Փշատերևներ

Իհարկե այս բոլոր նշված դեղաբույսերը հիվանդությունը ամբողջությամբ չեն բուժի, սակայն էական ազդեցություն կունենան հեմոստատիկ համակարգի վրա:

Նշված խոտաբույսերի երկարատև օգտագործումը կարող է խտացնել արյունը մանավանդ, երբ արյունը նորմայից նոսր է:

Ուշադրւթյուն

Հոդվածի ինֆորմացիան կրում է զուտ տեղեկատվական բնույթ: Նշավծ խորհուրդները կիրառելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ:

Զարթխումից (похмелье) ազատվելու յոթ միջոց

Զարթխումից (похмелье) ազատվելու յոթ միջոց

Ամեն հաճույք իր գինն ունի: Եթե ընկերների հետ երեկույթի ժամանակ  կորցնում եք զգոնությունը և շատ եք խմում, ապա առավոտյան կարող եք  զղջալ նախորդ օրվա  զվարճանքի համար:

Որքա՞ն գազավորված ըմպելիք կարելի է խմել՝ առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու

Որքա՞ն գազավորված ըմպելիք կարելի է խմել՝ առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու

Որքա՞ն գազավորված ըմպելիք կարելի է խմել՝ առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու

Տնական դոնդող. առողջարա՞ր է, թե՞ ոչ

Տնական դոնդող. առողջարա՞ր է, թե՞ ոչ

Այս քաղցրավենիքով տարվելն այնքա՜ն հեշտ է․ մեկ չափաբաժինը սովորաբար առաջացնում է միաժամանակ և՛ հաճույքի,  և՛  մեղքի զգացում։

Ի՞նչ է տեղի ունենում մեր օրգանիզմում, երբ համեմ ենք ուտում

Ի՞նչ է տեղի ունենում մեր օրգանիզմում, երբ համեմ ենք ուտում

Տարբեր ուտեստներ պատրաստելիս մենք հաճախ օգտագործում ենք գինձ` անուշահոտ մանր հատիկներ: