Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյնը ալկոհոլային տաք (մինչև 70-80°С) ըմպելիք է, որի հիմքում կարմիր գինին է՝ չոր կամ կիսաչոր։ Տաքացնելիս գինուն խառնում են շաքարավազ, դարչին, մեխակ, մուսկատ, , կարի, քրքում, խնձոր, մեղր, իմբիր, դափնու տերև և այլ համեմունքներ։

Օգտակար հատկությունները

Գլինտվեյնի օգտակարությունն անվիճելի է։ Այն ամոքիչ հրաշալի միջոց է գրիպի, բրոնխիտի, մրսածության, թոքաբորբի և այլ խնդիրների դեպքում։ Օգտագործվում է ինֆեկցիոն հիվանդություններից հետո ուժերը վերականգնելու, արյան մեջ ինտերֆերոնների մակարդակը բարձրացնելու, իմունիտետն ամրացնելու համար։

Կարմիր գինին հրաշալի անտիսեպտիկ է, որն օժտված է հակամանրէային հատկությամբ, օրգանիզմը համալրում է վիտամիններով և ամինաթթուներով։

Գլինտվեյնը կիտրոնով պատրաստելու դեպքում հնարավոր է օրգանիզմն ապահովել վիտամին C-ով։ Կարմիր գինին երկարացնում է կյանքը, նրանում առկա ֆլավոնոիդների շնորհիվ լավացնում է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը։

Գինու մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտներն օգնում են Ալցհեյմերի հիվանդության դեպքում, առհասարակ գինին կանխում է թրոմբների առաջացումը, նպաստում է վնասակար խոլեստերինի հեռացմանը, նվազեցնում է արյան ճնշումը, վերացնում է ստրեպտակոկային վարակները և այլն։

Վնասակարությունը

Մեկ երեկոյի ըթացքում չի կարելի գերազանցել երկու գավաթի չափը, քանի որ գլինտվեյնն այնուամենայնիվ ալկոհոլ է պարունակում, բացի այդ նրանում պարունակվող համեմունքների առատությունը կարող էէ ստամոքսի խանգարում առաջացնել։

Խորհուրդ չի տրվում խմել ինսուլինակախյալ դիաբետիկներին, հղի և կրծքով կերակրող կանանց, ինչպես նաև մինչև 18 տարեկան երեխաներին։

Շամպայն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Շամպայն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ֆրանսիայի մի շարք ծննդատներում ծննդկանին մի փոքր շամպայն են հյուրասիրում երկունքի ցավը մեղմելու նպատակով, իսկ ծննդաբերությունից հետո այն խորհուրդ են տալիս խմել ուժերը վերականգնելո․․․

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձուն դիետիկ սննդամթերք է, անհրաժեշտ է երեխայի օրգանզիմի բնականոն զարգացման համար, ինչպես նաև հետվիրահատական շրջանում վերականգնվելու համար․․․

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագը պատրաստվում է կովի անարատ կաթից, ընդ որում` միայն 82,5 %  յուղայնությամբ սերուցքից։ Ավելի ցածր տոկոսայնության դեպքում այն սերուցքային չի համարվում...

Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոեն հնուց է հայտնի իր բուժիչ հատկություններով, իզուր չէ, որ այն անվանում են նաև անմահաթուփ։ Առավելագույն օգուտ ստանալու համար պետք է տիրապետել մի շարք խորամանկությունների նրա տերևների կենսական հատկությունները խթանելու համար...