Բրոկոլի․ օգտակար հատկությունները

Բրոկոլին բանջարեղենի մեզ հայտնի ամենաօգտակար տեսակներից մեկն է։ Այն մեծ քանակությամբ միկրոտարրեր և մակրոտարրեր է պարունակում, ինչպես նաև վիտամիններ և օգտակար այլ նյութեր, օժտված է պաշտպանական, հանգստացնող, հակաբորբոքային, հակաքաղցկեղային, երիտասարդացնող հատկություններով։
Բրոկոլիի օգտակար հատկությունները
Նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների, մասնավորապես՝ կրծքագեղձի, կերակրափողի, շագանակագեղձի և հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։
Օգտակար է նաև դրանց դեմ պայքարում։
Ամրացնում է իմունային համակարգը։
Բարենպաստ ազդեցություն է ունենում սրտանոթային համակարգի վրա, օրգանիզմը պաշտպանում է ինֆարկտից, աթերոսկլերոզից և սրտանոթային համակարգի այլ հիվանդություններից։
Լավացնում է արյան բաղադրությունը։
Օգնում է օրգանիզմում կարգավորել ջրաղային հավասարակշռությունը։
Լավացնում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, օգնում է օրգանիզմից հեռացնել խարանները, թունավոր նյութերն ու ծանր մետաղների աղերը։
Լավ է ազդում վահանաձև գեղձի աշխատանքի վրա։
Խորհուրդ է տրվում շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։
Օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ, կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը։
Նպաստում է ոսկրային հյուսվածքի ամրացմանը։
Խորհուրդ է տրվում հղի և հղիություն պլանավորող կանանց, քանի որ այն մի քանի անգամ նվազեցնում է պտղի պաթոլոգիաների առաջացման հավանականությունը։
Շատ օգտակար է նաև երեխաների համար։ Այն մթերքներից է, որ կարելի է տալ երեխային սկսած 7-8 ամսականից։
Խորհուրդ է տրվում նաև տարեցներին և նրանց, ովքեր հյուծվել են երկարատև հիվանդությունից։
Բրոկոլին լավացնում է մաշկի, մազերի ու եղունգների վիճկը։
Հաճախակի ուտելու դեպքում օրգանիզմի վրա երիտասարդացնող ազդեցություն է թողնում։
Նմանատիպ նյութեր

Բանջարաեղենը հղի կնոջ սննդակարգում

Դդմիկ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Գազար․օգտակար հատկությունները և հակացուցումները

Բազուկ․ օգտակար հատկությունները

Սմբուկ․ օգտակար հատկությունները, կալորիականությունն ու հակացուցումները
