Բազուկ․ օգտակար հատկությունները

Բազուկն օժտված է օգտակար ու բուժիչ բազմաթիվ հատկություններով։ Պարունակում է վիտամին А, В1, В2, В5, В3, В6, В9, С, Е, U․ Հարուստ է յոդով, երկաթով, ֆոսֆորով, կալցիումով, կալիումով, ցինկով, բորով, մագնիումով և այլ մակրոտարրերով ու միկրոտարրերով։ Պարունակում է նաև կիտրոնաթթու, խնձորաթթու, ֆոլաթթու, կաթնաթթու և այլ թթուներ։
Կալորիականությունը
100 գրամ բազուկի կալորիականությունը 50 կկալ է։
Օգտակար հատկությունները
Նպաստում է իմունիտետի ամրապնդմանը։
Կանխում է ավիտամինոզի առաջացումը։
Շարունակաբար օգտագործելու դեպքում նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման վտանգը, դանդաղեցնում է չարորակ ուռուցքների աճը։
Հրաշալի միջոց է սրտանոթային հիվանդությունները կանխելու համար։
Լավացնում է արյան բաղադրությունը, ամրացնում է անոթների պատերը, մեղմում է այտուցվածությունը, նպաստում է խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը։
Խորհուրդ է տրվում ուտել աթերոսկլերոզի, անեմիայի, հիպերտոնիայի և սրտանոթային համակարգի այլ հիվանդությունների կանխարգելման ու բուժման նպատակով։
Խթանում է ուղեղի աշխատանքը, բարենպաստ ազդեցություն թողնում ուղեղի անոթների վրա և պաշտպանում է թուլամտությունից։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում նաև երիկամների, լյարդի և լեղապարկի վրա։
Նպաստում է օրգանիզմից խարանների և թունավոր նյութերի, ծանր մետաղների աղերի և ռադիացիայի դուրսբերմանը։
Ունի թուլացնող և միզամուղ հատկություն։
Լավ է ազդում ստամոքսաղիքային տրակտի աշխատանքի վրա։
Օգնում է ուժեղացնել աղիների գալարակծկանքը, ազատվել փորկապությունից։
Նպաստում է նյարդային համակարգի աշխատանքի կարգավորմանը։
Բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում ոսկրային հյուսվածքի և մաշկի վրա։
Հաճախ օգտագործելու դեպքում օգնում է մեղմել նախադաշտանային համախտանիշը։
Նպաստում է տղամարդկանց սեռական ակտիվության մեծացմանը։
Օժտված է երիտասարդացնող հատկությամբ։
Հակացուցումները
Երիկամների, միզապարկի, ստամոքսաղիքային տրակտի հիվանդություններ և շաքարային դիաբետի դեպքում հարկավոր է խորհրդակցել բժշկի հետ և նոր միայն բազուկը ներառել սննդում։
Նմանատիպ նյութեր

Բանջարաեղենը հղի կնոջ սննդակարգում

Դդմիկ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Գազար․օգտակար հատկությունները և հակացուցումները

Սմբուկ․ օգտակար հատկությունները, կալորիականությունն ու հակացուցումները

Բրոկոլի․ օգտակար հատկությունները
