Սմբուկ․ օգտակար հատկությունները, կալորիականությունն ու հակացուցումները

Սմբուկ․ օգտակար հատկությունները, կալորիականությունն ու հակացուցումները

Բադրիջանը ոչ միայն համեղ բանջարեղեն է, այլև մի շարք հիվանդություններից ազատվելու միջոց։

Կալորիականությունը

100 գրամ բադրիջանի կալորիականությունը 25 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Նպաստում է իմունիտետի ամրացմանը, բարելավում է օրգանիզմի պաշտպանական ֆունկցիաները, հրաշալի միջոց է մրսածության հետևանքով ի հայտ եկած հիվանդությունների կանխարգելման համար։

Օգտակար է սրտանոթային համակարգի համար, նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի այրմանը, լավացնում է արյան կազմը, անցկացնում այտուցվածությունը։

Բարենպաստ է ազդում մարսողական համակարգի վրա։

Խորհուրդ է տրվում ստամոքսաղիքային տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։

Օգնում է օրգանիզմից հեռացնել խարանները, թունավոր նյութերը և ավելորդ հեղուկը։

Լավ է ազդում լյարդի և երիկամների աշխատանքի վրա։

Նպաստում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի նվազմանը, այդ պատճառով խորհուրդ է տրվում նաև շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։

Նպաստում է նաև նյարդային համկարգի ամրացմանը, օգնում է հաղթահարել անքնությունը և լարվածությունը։

Խորհուրդ է տրվում տարեցներին և հղի կանանց։

Բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, նպաստում է փոքրիկ վերքերի ապաքինմանը, կնճիռների հարթեցմանը, լավացնում է մաշկի գույնը։

Հակացութցումները

Չարժե ուտել ստամոքսաղիքային սուր հիվանդությունների և խանգարումների դեպքում։ Չի կրելի ուտել գերհասուն բադրիջանը, քանի որ կարող է թունավորում առաջացնել։

Բադրիջանի օգտագործումը

Բադրիջանը հում չեն ուտում, իսկ մարինացված և տապակած վիճակում այն ոչ մի օգուտ չի տալիս օրգանիզմին։ Այդ պատճառով ավելի լավ է այն շոգեխաշել կամ եփել ջեռոցում։

Լոռամիրգ ուտելու 6 պատճառ

Լոռամիրգ ուտելու 6 պատճառ

Լոռամիրգը հիմնականում բաղկացած է ածխաջրերից, այդ թվում՝ մանրաթելերից և այնպիսի միացություններից, որոնք անմիջականորեն ազդում են առողջության վրա։

Ինչու է անհրաժեշտ բողկը ներառել սննդակարգում

Ինչու է անհրաժեշտ բողկը ներառել սննդակարգում

Բողկը C վիտամինի հարուստ աղբյուր է (մեկ բաժակ հում բողկը պարունակում է օրական նորմայի մոտ 30 %-ը), որն անհրաժեշտ է օրգանիզմին մի շարք նպատակներով

Ինչպե՞ս ջուրը հաճույքով խմել. վիտամիններով հարուստ ջրի երեք բաղադրատոմս աշնան համար

Ինչպե՞ս ջուրը հաճույքով խմել. վիտամիններով հարուստ ջրի երեք բաղադրատոմս աշնան համար

Ջրի առավելությունների և օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար նրա անհրաժեշտության մասինբոլորիս է հայտնի

Ինչով է օգտակար սմբուկը

Ինչով է օգտակար սմբուկը

Սմբուկը պարունակում է C և K վիտամիններ, մանրաթելեր, մանգան, կալիում, մագնեզիում, պղինձ և քիչ քանակությամբ բուսական սպիտակուց: