Սմբուկ․ օգտակար հատկությունները, կալորիականությունն ու հակացուցումները

Բադրիջանը ոչ միայն համեղ բանջարեղեն է, այլև մի շարք հիվանդություններից ազատվելու միջոց։
Կալորիականությունը
100 գրամ բադրիջանի կալորիականությունը 25 կկալ է։
Օգտակար հատկությունները
Նպաստում է իմունիտետի ամրացմանը, բարելավում է օրգանիզմի պաշտպանական ֆունկցիաները, հրաշալի միջոց է մրսածության հետևանքով ի հայտ եկած հիվանդությունների կանխարգելման համար։
Օգտակար է սրտանոթային համակարգի համար, նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի այրմանը, լավացնում է արյան կազմը, անցկացնում այտուցվածությունը։
Բարենպաստ է ազդում մարսողական համակարգի վրա։
Խորհուրդ է տրվում ստամոքսաղիքային տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։
Օգնում է օրգանիզմից հեռացնել խարանները, թունավոր նյութերը և ավելորդ հեղուկը։
Լավ է ազդում լյարդի և երիկամների աշխատանքի վրա։
Նպաստում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի նվազմանը, այդ պատճառով խորհուրդ է տրվում նաև շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։
Նպաստում է նաև նյարդային համկարգի ամրացմանը, օգնում է հաղթահարել անքնությունը և լարվածությունը։
Խորհուրդ է տրվում տարեցներին և հղի կանանց։
Բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, նպաստում է փոքրիկ վերքերի ապաքինմանը, կնճիռների հարթեցմանը, լավացնում է մաշկի գույնը։
Հակացութցումները
Չարժե ուտել ստամոքսաղիքային սուր հիվանդությունների և խանգարումների դեպքում։ Չի կրելի ուտել գերհասուն բադրիջանը, քանի որ կարող է թունավորում առաջացնել։
Բադրիջանի օգտագործումը
Բադրիջանը հում չեն ուտում, իսկ մարինացված և տապակած վիճակում այն ոչ մի օգուտ չի տալիս օրգանիզմին։ Այդ պատճառով ավելի լավ է այն շոգեխաշել կամ եփել ջեռոցում։