Դդմիկ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Դդմիկի օգտակար հատկությունները նպաստում են, որ այն դառնա առողջ ապրելակերպ վարող մարդկանց սիրելի սննդամթերքներից մեկը։ Այն դյուրամարս է և դրականորեն է ազդում մարդու օրգանիզմի բոլոր օրգան-համակարգերի վրա։
Պարունակում է վիտամին A, C, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, շաքար, սննդային թելիկներ, մակրոտարրեր և միկրոտարրեր՝ մագնիում, երկաթ, կալիում, կալցիում և այլն։
Կալորիականությունը
100 գրամ դդմիկի կալորիականությունը 25 կկալ է։
Օգտակար հատկությունները
Ամրացնում է օրգանիզմի դիմադրողական համակարգը։
Կարգավորւմ է ջրաղային փոխանակությունը և նպաստում է օրգանիզմից ավելորդ հեղուկի դուրսբերմանը։
Նպաստում է մարսողական համակարգի աշխատանքի լավացմանը, բարելավում է աղիների գալարակծկանքը, օրգանիզմից դուրս է հանում խարաններն ու վնասակար նյութերը, օգտակար է մարսողական համակարգի հիվանդությունների ժամանակ, ինչպես նաև թունավորումից հետո։
Ցուցված է արթրիտների, հեպատիտների, խոլեցիստիտի, դիաբետի և այլ հիվանդությունների դեպքում։
Խորհուրդ է տրվում այն մարդկանց, որոնք պայքարել են երկարատև հիվանդության դեմ, ինչպես նաև նրանց, որոնք ավելորդ քաշ ունեն։ Լայնորեն կիրառվում է մանկական սննդակարգում։
Խորհուրդ է տրվում տարեցներին։
Հրաշալի ազդեցություն է թողնում մազերի ու մաշկի վիճակի վրա։
Դդմիկից հնարավոր է տարատեսակ դիմակներ և լոսյոններ պատրաստել։
Դանդաղեցնում է օրգանիզմի ծերացումը։
Հակացուցումները
Երիկամների հիվանդությունների դեպքում հարկավոր է խորհրդակցել բժշկի հետ։