Ի՞նչ ազդեցություն է ունենում սնունդը հորմոնային հավասարակշռության վրա

Ի՞նչ ազդեցություն է ունենում սնունդը հորմոնային հավասարակշռության վրա

Այն, ինչ ուտում ենք, կարգավորում է մեր օրգանիզմի գործունեության մի շարք ոլորտներ, այդ թվում և որոշակի հորմոնների արտադրությունը: Սննդակարգին հետևելով՝ կարելի է պահպանել մարմնի առողջ քաշը և դանդաղեցնել ծերացման գործընթացները:

Ներկայացնում ենք թույլատրելի և արգելվող այն մթերքները, որոնք կօգնեն պահպանել բնականոն հորմոնային հավասարակշռությունը և կօգնեն երիտասարդ աղջիկներին ու կանանց կառավարել տրամադրության փոփոխությունները հատկապես ցիկլի օրերին, ինչպես նաև դաշտանադադարի շրջանում:

Օգտակար մթերքներ

Թռչնամիս և ձկնեղեն: Սպիտակուցի այս աղբյուրներն օգնում են պահպանել մաքուր մկանային զանգվածը, նպաստում են քաշի նվազեցմանը, պաշտպանում են սրտի հիվանդություններից, քաղցկեղից և այլն:

Խաչածաղկավոր բանջարեղեն։ Բրոկոլին, կաղամբը, ծաղկակաղամբն ունեն էստրոգենները չափավորելու հատկություն, իսկ դա օգնում է կանխել կրծքագեղձի քաղցկեղը: Էստրոգենի ավելցուկ դիտվում է հատկապես նախադաշտանադադարի շրջանում, ավելորդ քաշ ունեցող կանանց դեպքում:

B խմբի վիտամիններ: Այս վիտամինի անբավարարությունը նպաստում է դեպրեսիայի առաջացմանը: Օգտագործեք B վիտամինով հարուստ մթերքներ՝ ամբողջական ձավարեղեն և ոչ յուղոտ տավարի միս:

Վնասակար մթերքներ

Շաքարավազ: Բոլոր տեսակի շաքարները որոշակի ազդեցություն են ունենում կանանց հորմոնային համակարգի վրա: Դրանց չարաշահումը հանգեցնում է ավելորդ քաշի կուտակման, դա էլ առաջացնում է հորմոնային խանգարումներ:

Կոֆեին, ալկոհոլ: Թեյը կամ սուրճը կարելի է օգտագործել չափավոր: Կոֆեինը և ալկոհոլը հատկապես խթանում են ջերմային առհոսքի առաջացումը: Եթե ձեզ անհագստացնում է գիշերային ժամերին ավելորդ քրտնարտադրությունը, ապա հարկավոր է նվազեցնել կոֆեինի ընդունումը:

Պետք է խուսափել նաև բարձր յուղայնությամբ մթերքներից, ինչպես նաև կծու համեմունքներից:

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյնի օգտակարությունն անվիճելի է։ Այն ամոքիչ հրաշալի միջոց է գրիպի, բրոնխիտի, մրսածության, թոքաբորբի և այլ խնդիրների դեպքում...

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագը պատրաստվում է կովի անարատ կաթից, ընդ որում` միայն 82,5 %  յուղայնությամբ սերուցքից։ Ավելի ցածր տոկոսայնության դեպքում այն սերուցքային չի համարվում...

Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոեն հնուց է հայտնի իր բուժիչ հատկություններով, իզուր չէ, որ այն անվանում են նաև անմահաթուփ։ Առավելագույն օգուտ ստանալու համար պետք է տիրապետել մի շարք խորամանկությունների նրա տերևների կենսական հատկությունները խթանելու համար...

Պոմելո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Պոմելո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ (А, С, В1, В2, В5), հանքանյութեր (կալցիում, կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, նատրիում․․․