Սնվելու տիբեթյան համակարգը լավ ինքնազգացողության գրավական

Սնվելու տիբեթյան համակարգը լավ ինքնազգացողության գրավական

Ըստ տիբեթյան փիլիսոփայության՝ ձմռանն օրգանիզմում մեծանում է լորձի քանակը։ Այս նյութը, կուտակվելով, առաջացնում է ծուլություն և անտարբերություն, անոթային հիվանդություններ, արագացնում է ճարպերի կուտակումը։ Հուզական և ֆիզիկական վիճակը բարելավելու համար պետք է պահպանել, անգամ մեծացնել ֆիզիկական ակտիվությունը և ձմռանը համապատասխան սնվելու համակարգի հետևել։ Այդ նպատակով հարկավոր է ճաշացանկում ներառել տաք, թեթև ուտեստներ` կծու և դառը համերով, նվազեցնել քաղցրը, թթուն և աղին։

Ճաշացանկի հիմնական բաղադրիչ դարձրեք խաշած և թխած բանջարեղենը։ Բրոկոլի, դդմիկ, սունկ, կոլրաբի, բրյուսելյան կաղամբ, սպանախ, գազար, դդում, բողկ, ընտրանին մեծ է։ Վերջիններիս տաքացնող ազդեցությունն ուժգնացնելու և մարսողությունը լավացնելու համար ավելացրեք սոխ կամ սխտոր։ Միսը ևս պետք է տաքացնող հատկություններով օժտված լինի։ Այդպիսի տեսակներից են հավի միսը, գառան միսը, բադինը և ծովամթերքները։ Ցանկալի է խոզի և տավարի միս շատ չուտել, քանի որ դրանք սառեցնում են օրգանիզմը։

Քաղցրեղենի բոլոր տեսակները, բացառությամբ մեղրի, նպաստում են լորձի արտադրմանը։ Այնպես որ՝ ավելի լավ է տորթերը և թխվածքաբլիթները փոխարինել չրեղենով։ Դրանք օգտակար են հատկապես թրջած կամ եփած վիճակում, իսկ այ մեծ քանակությամբ թարմ մրգերը, ընդհակառակը, միայն ուժեղացնում են ցուրտը և անհավասարակշռությունը։ Այնպես որ՝ հարկավոր է քիչ ուտել դրանցից՝ ընտրելով ամենաքաղցր պտուղները, օրինակ՝ կարմիր նարինջ։

Սովորություն դարձրեք բոլոր ուտեստների մեջ տաքացնող համեմունքներ ավելացնելը, օրինակ՝ զիրա, իմբիր, մեխակ, դարչին, սև պղպեղ, շաֆրան, կոճապղպեղ, կորիանդր, սխտորի փոշի և այլն։ Այն առանձնահատուկ կարևոր է մսեղենն ու լոբեղենն ավելի լավ յուրացնելու համար։ Ի դեպ, ավելի լավ է բոլոր այս մթերքներն ուտել ընթրիքին՝ ժամը 12-ից 16-ի սահմաններում, երբ մարսողական հուրն ամենաուժեղն է։

Խմեք միայն տաք ըմպելիքներ։ Անգամ ջուրը պետք է գրեթե տաք լինի։ Լորձի դուրսբերմանը լավագույն կերպով նպաստում է իմբիրի թուրմը։ Այն հեշտ է պատրաստվում․ բարակ կտրատեք իմբիրի արմատը, ավելացրեք հիլ, դարչին և տասը րոպե եռացրեք թույլ կրակի վրա։ Քամեք թանզիֆով, ավելացրեք մեղր և կիտրոն։ Եթե ժամանակը քիչ է, ապա քերեք իմբիրը և թրմեք եռացրած ջրով կամ էլ ուտելուց հետո ամեն անգամ իմբիրի մի կտոր ծամեք և տաք ջրից մի կում արեք։

Ոչ միշտ է հնարավոր լինում հետևել այս համակարգին, պարադիր էլ չէ։ Շաբաթական չորս օրն էլ լիովին բավական է առողջությունն ամրացնելու և ինքնազգացողությունը լավացնելու համար։

Ինչպե՞ս են անառողջ աղիքները խանգարում մեզ նիհարելու

Ինչպե՞ս են անառողջ աղիքները խանգարում մեզ նիհարելու

Այս մանրէների անբավարար քանակը հանգեցնում է ավելորդ քաշի առաջացման:

Ճի՞շտ է արդյոք, որ չիլի պղպեղը կարող է բարելավել առողջությունը և երկարացնել կյանքի տևողությունը

Ճի՞շտ է արդյոք, որ չիլի պղպեղը կարող է բարելավել առողջությունը և երկարացնել կյանքի տևողությունը

Չիլի պղպեղը միակ բույսն է, որ միաժամանակ պարունակում է կարոտենոիդներ, ֆլավոնոիդներ և կապսաիցիններ

Լոռամիրգ ուտելու 6 պատճառ

Լոռամիրգ ուտելու 6 պատճառ

Լոռամիրգը հիմնականում բաղկացած է ածխաջրերից, այդ թվում՝ մանրաթելերից և այնպիսի միացություններից, որոնք անմիջականորեն ազդում են առողջության վրա։

Ինչու է անհրաժեշտ բողկը ներառել սննդակարգում

Ինչու է անհրաժեշտ բողկը ներառել սննդակարգում

Բողկը C վիտամինի հարուստ աղբյուր է (մեկ բաժակ հում բողկը պարունակում է օրական նորմայի մոտ 30 %-ը), որն անհրաժեշտ է օրգանիզմին մի շարք նպատակներով