Ինչպես վարժվել ավելի շատ ջուր խմելուն

Ինչպես վարժվել ավելի շատ ջուր խմելուն

Մեզնից շատերը չափազանց քիչ են ջուր խմում՝ ծարավի բնական զգացումը խլացնելով քաղցրահամ ըմպելիքներով, թեյով կամ սուրճով: Ջուրը մաքրում է օրգանիզմը, օգնում սննդի միջից յուրացնել ավելի շատ վիտամիններ և հանքանյութեր, արագ նիհարել, կանխում է հոգնածությունը և այլն: Զրի չափաբաժինը առողջ մարդու համար օրվա ընթացքում պետք է կազմի մոտ 2 լիտր: Որպեսզի վարժեցնեք ձեզ ավելի շատ ջուր խմելուն, փորձեք մի քանի պարզ հնարք: 

1. Առավոտյան արթնանալուց հետո գոնե 3 կում արեք ջրից: Համակարգչի առջև՞ եք նստում, խոհանոցո՞մ եք զբաղված, կողքներիդ մեկ բաժակ ջուր դրեք և պարբերաբար մի քանի կում արեք: Խմեք տնից դուրս գալուց առաջ և տուն վերադառնալուց հետո: Ձեզ հետ փոքրիկ տարայով կամ շշով ջուր վերցրեք, երբ դուրս եք գալիս տնից:

2. Հարիչում 100մլ թարմ քամած նարնջին (կամ դեղձին՝ ըստ եղանակի) խառնեք 1 ճաշի գդալ կիտրոն կամ լայմ և 100մլ թույլ գազավորված ջուր: Աստիճանաբար գազավորված ջուրը փոխարինեք սովորական ջրով, այն ավելի օգտակար է ստամոքսի և աղիների համար:

3. Ժամանակի ընթացքում ըմպելիքում մեծացրեք ջրի քանակը: Համ հաղորդելու համար կարող եք ավելացնել օրինակ նարնջի սառցակտոր, որն ինքներդ էլ կարող եք պատրաստել. 1:1 չափաբաժնով ջուրը և նարնջի կամ կիտրոնի հյութը սառեցրեք խորանարդիկների տեսքով:

4. Ջուրը քիչ լցրեք բաժակի մեջ. ավելի լավ է կում-կում խմել, քան միանգամից՝ ինքներդ ձեզ ստիպելով:

5. Տանը տեսանելի տեղում միշտ ջուր դրեք:

6. Եթե ուտելուց մեկ-մեկուկես ժամից կրկին ուտելու ցանկություն եք ունենում, ավելի հավանական է, որ ծարավ եք: Ավելի լավ է հագեցնել ծարավը:

7. Ավելի շատ կերեք հեղուկ պարունակող միրգ և բանջարեղեն՝ նարինջ, խնձոր, վարունգ, լոլիկ, ձմերուկ, դեղձ, բադրիջան, դդում և այլն: Աստիճանաբար դրանք կօգնեն վարժվել համին, և կսկսեք սովորական ջուրը հաճույքով խմել:

Ջրի՝ շատերիս անծանոթ մի քանի հատկություն

  • Ջուրը պաշտպանում է վարակներից:
  • Ջուրը մեղմում է գլխացավը:
  • Ջուրը մեղմում է արթրիտից առաջացած ցավը. անոթներում այն կարծես բնական քսուք լինի:
  • Եթե օրգանիզմը ջրի անբավարարություն ունի, արյունը թանձրանում է:
Ձկան յուղ․ օգտակար և վնասակար կողմերն օրգանիզմի համար

Ձկան յուղ․ օգտակար և վնասակար կողմերն օրգանիզմի համար

Ձկան յուղը հայտնի է արդեն շատ տասնամյակներ և բացի հեղուկ ձևից թողարկվում է նաև հարմար պարկուճներով։

Լուծել թրոմբը (արյան մակարդուկներ)․ ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան որակը

Լուծել թրոմբը (արյան մակարդուկներ)․ ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան որակը

Եթե ունես խնդիրներ արյան հետ կապված՝ ուրեմն առողջ չես։ Մի խոսքով՝ արյունը չափազանց կարևոր է։

Սխտոր․ օգտակարությունն ու վնասակարությունն օրգանիզմի համար

Սխտոր․ օգտակարությունն ու վնասակարությունն օրգանիզմի համար

Սխտորը՝ բազմամյա խոտաբույսային բույս է Միջին Ասիայի Ամարիլիս ընտանիքից, օժտված սուր համով և ուժեղ առանձնահատուկ հոտով։

Լիմոնադ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լիմոնադ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ոչ ալկոհոլային ըմպելիքի տարբերակիչ զովացուցիչ առանձնահատկությունն ու, ինչպես նաև, լիմոնադի օգտակարությունը վաղուց է հայտնի մարդկությանը։