Ինչպե՞ս է քաղցրն ազդում առողջության վրա

Ինչպե՞ս է քաղցրն ազդում առողջության վրա

 

Շաքարավազը արհեստականորեն ստացված արդյունաբերական արտադրանք է, այսինքն, այն բնության մեջ գոյություն չունի: Ուստի, առանց դրա մարդը կարող է լիարժեք սնվել և ապրել։
 
Այնուամենայնիվ, ժամանակակից աշխարհում դա գործնականում անհնար է, քանի որ շաքարավազ ավելացվում է ամենուր. ոչ միայն քաղցրավենիքներում, այլև նման մթերքների մեջ՝ հաց, ըմպելիքներ, սոուսներ և այլն։ Այսինքն, նույնիսկ քաղցրեղենից հրաժարվելու դեպքում մարդն օգտագործում է օրական թույլատրելի չափաքանակից շատ շաքարավազ։
 
Իսկ քաղցրասերները, առանց վերահսկելու այնքան շաքարավազ են օգտագործում, որ մի քանի անգամ գերազանցում են բոլոր թույլատրելի սահմանները և վնաս պատճառում իրենց առողջությանը:
 
Հիվանդություններ, որոնք կարող են առաջանալ չափից շատ շաքարավազ օգտագործելու դեպքում.
 
• շաքարախտ,
• ճարպակալում,
• կարիես և ատամների հետ կապված խնդիրներ,
• սրտանոթային հիվանդություններ,
• սրտի կաթվածի առաջացման վտանգ,
• ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղ,
• երիկամային հիվանդություն,
• լյարդի անբավարարություն,
• արյան ճնշման բարձրացում,
• մաշկի վաղաժամ ծերացում,
• վիտամինային անբավարարություն։
 
Ի՞նչ կլինի, եթե հրաժարվեք շաքարավազից
 
Ինչպես ավելի վաղ նշվեց, մեր օրգանիզմը շաքարավազի կարիք չունի: Գլյուկոզան, որն անհրաժեշտ է օրգանիզմին էներգիայով ապահովելու համար, կարելի է ստանալ նաև մրգերից, բանջարեղենից և հատապտուղներից:
 
Հետևաբար, շաքարավազից հրաժարվելը բարենպաստ կլինի ձեր օրգանիզմի համար: Առաջին փոփոխությունները նկատելի կլինեն 10-14 օր հետո.
 
• ձեզ ավելի ուրախ և աշխույժ կզգաք,
• կկարգավորվի աղեստամոքսային համակարգի աշխատանքը,
• համի ընկալումը կփոխվի` այն կերակուրը, որը ձեզ դուր չէր գալիս, այժմ կարող է համեղ թվալ,
• կնկատվի մաշկի վիճակի բարելավում, այն առաձգական ու ձիգ կդառնա,
• կնվազի դեմքի մաշկի բորբոքվածությունը, ակնեի առաջացումը և այտուցը,
• կնկատվի տրամադրության փոփոխություն,
•կբարելավվի քնի որակը,
• դուք կկարողանաք հեշտությամբ նիհարել,
• կբարելավվի նյութափոխանակությունը։
 
Շաքարի ամենօրյա թույլատրելի չափաբաժինն ըստ ԱՀԿ-ի (Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպություն) հետևյալն է՝ մեծահասակ մարդը օրվա ընթացքում կարող է օգտագործել 25 գրամ շաքարավազ, որը մոտ հինգ թեյի գդալ է: Երեխաների համար թույլատրելի չափաբաժինն ավելի քիչ է` օրական ընդամենը 15 գրամ:
 
Հասկանալու համար՝ չարաշահում եք շաքարավազը, թե ոչ, հարկավոր է հաշվի առնել ոչ միայն թեյին ավելացված շաքարավազը, այլ ձեր օգտագործած մթերքների բաղադրության մեջ առկա շաքարավազի քանակը ևս։
 
Այսնիքն, դուք պետք է ուսումնասիրեք ցանկացած մթերքի բաղադրությունը՝ նրանում առկա շաքարավազի քանակը պարզելու համար։
 
Աղբյուրը
 
Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին , Յութուբյան ալիքին
 
Ինտիմ հատվածի բիոռեվիտալիզացիա

Ինտիմ հատվածի բիոռեվիտալիզացիա

Ինտիմ բիոռեվիտալիզացիան մաշկի և լորձաթաղանթի վերափոխումն է՝ առանց վիրահատական միջամտության

Ինտիմ հատվածի և հեշտոցի ձգում՝ թելերի միջոցով

Ինտիմ հատվածի և հեշտոցի ձգում՝ թելերի միջոցով

Ի՞նչ փոփոխություններ են տեղի ունենում կոնքի հատակի կառուցվածքում ծննդաբերությունից հետո

Ինչու՞ է առաջնում դառը համ

Ինչու՞ է առաջնում դառը համ

Սովորաբար պատճառները բավականին անվնաս են, բայց պատահում է, որ այս ախտանիշը որևէ վտանգավոր հիվանդության ցուցիչ է։

Միգրեն

Միգրեն

Միգրենը նյարդաբանական խանգարում է, որի հիմնական ախտանիշը՝ պարբերաբար կրկնվող ուժգին գլխացավերն են