Հետանցքի հիվանդությունների կանխարգելման 4 սկզբունք

Հետանցքի հիվանդությունների կանխարգելման 4 սկզբունք


Հետանցքի հիվանդությունների կանխարգելման համար պետք է հետևել որոշ խորհուրդների:

1. Ուշադրություն դարձրեք ձեր սննդակարգին

 

Անձի նորմալ, հավասարակշռված ամենօրյա դիետան անպայման պետք է պարունակի բավարար

քանակությամբ հեղուկ (1,5-2 լիտր) և բուսական ծագման սննդային մանրաթելեր: 

 

2. Դեֆեկացիայի հիգիենա

Խուսափեք դեֆեկացիայի (կղազատում) ընթացքում ուժ գործադրելուց և զուգարանակոնքին երկար

նստելուց։ Առաջին խնդիրը լուծելու համար հարկավոր է ոչ միայն ձեր սննդակարգը կարգավորել, այլև

ձեր օրգանիզմին սովորեցնել դեֆեկացիայի որոշակի ռեժիմի՝ ձեզ հարմար ժամի։

Երկրորդ խնդիրը հաղթահարելու համար շատերը պարզապես հրաժարվում են զուգարանում կարդալու սովորությունից:

 

3. Կարգավորեք ձեր ֆիզիկական ակտիվությունը

Եթե ձեր աշխատանքը ստիպում է օրվա մեծ մասը նստած անցկացնել, ապա պետք է ժամը մեկ ունենաք 5-10 րոպեանոց ընդմիջումներ։ Օգտագործեք այս ընդմիջումները թեթև ֆիզիկական վարժություն

կատարելու կամ գոնե քայլելու համար:

 

4. Ուշադրություն դարձրեք ձեր առողջությանը

Մարդու օրգանիզմում ամեն ինչ փոխկապակցված է. ցանկացած համակարգի խանգարում կարող է ի

վերջո նպաստել թութքի առաջացմանը: Օրինակ՝ վահանաձև գեղձի կամ ենթաստամոքսային գեղձի հետ

կապված խնդիրները առաջացնում են մարմնի ավելորդ քաշ, իսկ դրսի արագ սնունդը՝ աղիքային

խանգարում, և նմանատիպ բազմաթիվ պատճառներ կարող են դառնալ թութքի առաջացման պատճառ։

 

Ուստի նրանք, ովքեր ունեն նմանատիպ խնդիրներ, պետք է դիմեն բժշկի և հետևեն այս խորհուրդներին։

 

 Աղբյուրը
 
 
 Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին , Յութուբյան ալիքին

Ինչ է Կվինկեի այտուցը և ինչպես կանխել այն

Ինչ է Կվինկեի այտուցը և ինչպես կանխել այն

Ե՞րբ է անհրաժեշտ շտապ օգնություն կանչել

Ինչ անել, եթե անընդհատ հոգնածություն եք զգում

Ինչ անել, եթե անընդհատ հոգնածություն եք զգում

Յուրաքանչյուր մարդ ժամանակ առ ժամանակ հոգնում է։

Առողջ սովորություններ

Առողջ սովորություններ

Մեծահասակին անհրաժեշտ է 7-9 ժամ քուն

Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ

Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ

Սովորաբար սերմնահեղուկը նման է միատարր հեղուկի՝ կաթնագույն սպիտակից մինչև մոխրագույն-դեղնավուն գույնի, հատուկ հոտով: