Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձուն դիետիկ սննդամթերք է, անհրաժեշտ է երեխայի օրգանզիմի բնականոն զարգացման համար, ինչպես նաև հետվիրահատական շրջանում վերականգնվելու համար։

Օգտակարությունը

Լորի ձուն հարուստ է սննդանյութերով, պարունակում է վիտամիններ՝ А, В1, В2, РР, միկրոտարրեր և մակրոտարրեր՝ երկաթ, ֆոսֆոր, կալիում, կոբալտ, պղինձ, կալցիում և այլն, անփոխարինելի ամինաթթուներ՝ տրեոնին, թիրոզին, գլիցին, լիզոցին, հիստիդին և այլն։

Լիզոցինը խոչընդոտում է օրգանիզմում վնասակար միկրոֆլորայի զարգացմանը, թիրոզինը բարենպաստ ազդեցություն է թողնում մաշկի վրա՝ վերադարձնելով բնական գույնը և առաձգականությունը։

Լորի ձուն օգտագործվում է գաստրիտի և ստամոքսաղիքային տրակտի խոցի, նյութափոխանակության և մարսողության խանգարման, պնևմոնիայի, բրոնխիտի, ասթմայի, տուբերկուլյոզի, զարկերակային ճնշման անկման, սակավարյունության, սրտի հիվանդությունների, տեսողության օրգանների, միզասեռական համակարգի, լեղապարկի և ենթաստամոքսային գեղձի հիվանդությունների բուժման համար։

Նպաստում է երեխաների մտավոր զարգացմանը, հիշողության լավացմանը, նյարդային և իմունային համակարգի ամրացմանը։

Հղի կանանց խորհուրդ է տրվում օգտագործել հղիության պաթոլոգիաների կանխման, ոսկրերի և ատամների ամրացման, ինչպես նաև իմունիտետի բարձրացման համար։

Մեծահասակներին ցուցված է օգտագործել խոլեստերինի հեռացման, ինչպես նաև անոթների պատերին կպած ճարպագնդերի վերացման նպատակով։ Նպաստում է նաև օրգանիզմից ռադիոնուկլիդների դուրսբերմանը։ Այդ կարևոր է հատկապես քիմիաթերապիա տարած մարդկանց համար։

Վնասակարությունը

Լորի ձուն գրեթե չունի հակացուցումներ, այն ալերգիա չի առաջացնում։ Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել, եթե կա սպիտակուցը յուրացնելու խնդիր։  

 

Աղբյուրը

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: