Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձուն դիետիկ սննդամթերք է, անհրաժեշտ է երեխայի օրգանզիմի բնականոն զարգացման համար, ինչպես նաև հետվիրահատական շրջանում վերականգնվելու համար։

Օգտակարությունը

Լորի ձուն հարուստ է սննդանյութերով, պարունակում է վիտամիններ՝ А, В1, В2, РР, միկրոտարրեր և մակրոտարրեր՝ երկաթ, ֆոսֆոր, կալիում, կոբալտ, պղինձ, կալցիում և այլն, անփոխարինելի ամինաթթուներ՝ տրեոնին, թիրոզին, գլիցին, լիզոցին, հիստիդին և այլն։

Լիզոցինը խոչընդոտում է օրգանիզմում վնասակար միկրոֆլորայի զարգացմանը, թիրոզինը բարենպաստ ազդեցություն է թողնում մաշկի վրա՝ վերադարձնելով բնական գույնը և առաձգականությունը։

Լորի ձուն օգտագործվում է գաստրիտի և ստամոքսաղիքային տրակտի խոցի, նյութափոխանակության և մարսողության խանգարման, պնևմոնիայի, բրոնխիտի, ասթմայի, տուբերկուլյոզի, զարկերակային ճնշման անկման, սակավարյունության, սրտի հիվանդությունների, տեսողության օրգանների, միզասեռական համակարգի, լեղապարկի և ենթաստամոքսային գեղձի հիվանդությունների բուժման համար։

Նպաստում է երեխաների մտավոր զարգացմանը, հիշողության լավացմանը, նյարդային և իմունային համակարգի ամրացմանը։

Հղի կանանց խորհուրդ է տրվում օգտագործել հղիության պաթոլոգիաների կանխման, ոսկրերի և ատամների ամրացման, ինչպես նաև իմունիտետի բարձրացման համար։

Մեծահասակներին ցուցված է օգտագործել խոլեստերինի հեռացման, ինչպես նաև անոթների պատերին կպած ճարպագնդերի վերացման նպատակով։ Նպաստում է նաև օրգանիզմից ռադիոնուկլիդների դուրսբերմանը։ Այդ կարևոր է հատկապես քիմիաթերապիա տարած մարդկանց համար։

Վնասակարությունը

Լորի ձուն գրեթե չունի հակացուցումներ, այն ալերգիա չի առաջացնում։ Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել, եթե կա սպիտակուցը յուրացնելու խնդիր։  

 

Աղբյուրը

Նմանատիպ նյութեր

Գոգլի-մոգլի

Գոգլի-մոգլի

Կոլրաբի․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Կոլրաբի․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Կոլրաբին պատկանում է կաղամբի ընտանիքին, անվանումը կարելի է թարգմանել որպես «կաղամբ-շաղգամ»

Օրեգանո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Օրեգանո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Դրական ազդեցություն է թողնում հատկապես կնոջ օրգանիզմի վրա, քանի որ կարգավորում է դաշտանային ցիկլը, մեղմում դաշտանային ցավը և կիրառվում է դաշտանի ուշացման դեպքում․․․

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Սթրեսը, քրոնիկ հոգնածությունը, առողջարար սննդի ու առհասարակ օրգանիզմին անհրաժեշտ սննդանյութերի պակասը դառնում են իմունիտետի անկման հիմնական պատճառ․․․․

Մթերքներ, որոնք ցանկալի չէ ուտել հղիության ընթացքում

Մթերքներ, որոնք ցանկալի չէ ուտել հղիության ընթացքում

Հղիությունը յուրահատուկ շրջան է օրգանիզմի համար, և ցանկանաք, թե ոչ, պետք է հրաժարվեք որոշ ուտելիքներից կամ էլ գոնե սահմանափակեք դրանց քանակը, որպեսզի չվնասեք ինչպես ձեզ, այնպես էլ երեխային․․․