Ո՞րն է ավելի օգտակար՝ սպիտակո՞ւցը, թե՞ դեղնուցը
Ո՞րն է ավելի օգտակար՝ սպիտակո՞ւցը, թե՞ դեղնուցը
Ձվի սպիտակուցի առավելությունները
Ձուն սպիտակուցի ամենաորակյալ աղբյուրներից մեկն է և ավելի հարուստ է կովի կաթից ու տավարի մսից: 100 գ սպիտակուցում ավելի քիչ օգտակար սպիտակուց կա, քան դեղնուցում՝ 10,8գ / 16,4 գ-ի հարաբերակցությամբ։
Ինչո՞վ է օգտակար դեղնուցը
Դեղնուցը պարունակում է ոչ միայն պրոտեին, այլ նաև մի քանի տարբեր տեսակի ճարպեր՝ ներառյալ մոնոհագեցածները, որոնք թույլ են տալիս պահպանել արյան մեջ խոլեստերինի նորմալ մակարդակը։ Այն նաև պարունակում է պոլի-չհագեցած ճարպեր։
Ընթերցեք նաև Աղիքների համար օգտակար 10 մթերք
Դրանց թվում են օմեգա-3 ճարպաթթուները, որոնք անհրաժեշտ են ուղեղի նորմալ աշխատանքի համար: Ո՞րն է ավելի առողջ՝ սպիտակո՞ւցը, թե՞ դեղնուցը Դրանք համեմատելու կարիք չկա․ մարդուն անհրաժեշտ է և՛ սպիտակուց, և՛ դեղնուց։
Սպիտակուցը շատ ավելի քիչ կալորիական է՝ 15 կկալ՝ 52 կկալի դիմաց, սակայն դեղնուցի օգնությամբ դուք ստանում եք առողջ վիտամիններ և ճարպեր։ Հետևաբար, խորհուրդ է տրվում ուտել օրական մեկ ձու։
Աղբյուրը
Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին, Յութուբյան ալիքին