Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոե (հալվե)․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ալոեն հնուց է հայտնի իր բուժիչ հատկություններով, իզուր չէ, որ այն անվանում են նաև անմահաթուփ։ Առավելագույն օգուտ ստանալու համար պետք է տիրապետել մի շարք խորամանկությունների նրա տերևների կենսական հատկությունները խթանելու համար։

Նախապատրաստումը գրագետ անելու դեպքում հալվեն դրսևորում է իր հակաբորբոքային, հակասնկային, մանրէասպան և թերապևտիկ այլ հատկությունները։

Օգտակարությունը

Պարունակում է վիտամիններ (Е, С, А և В խմբի), միկրոտարրեր (մանգան, պղինձ, ցինկ, կալիում), պոլիսախարիդներ, կախետիններ, ֆերմենտներ, ալոին, ֆիտոնցիդներ, օրգանական թթուներ, ֆենոլներ, բարդ եթերներ և այլ նյութեր։

Ալոեյի հյութն օժտված է մանրէասպան, հակասնկային և հակաբորբոքային հատկություններով և օգնում է մի շարք հիվանդությունների դեպքում, օրինակ՝ մաշկային (խոցեր, էկզեմա, ալերգիկ ցան և կարմրություն), ներքին օրգանների (ստամոքսաղիքային տրակտ, լյարդ, երիկամներ) և այլն։

Կոմպլեքսային թերապիայում այն օգտագործում են ստամոքսահյութի և լեղու արտազատումն ուժեղացնելու համար։

Կտրվածքների և վերքերի դեպքում ալոեն օգտագործում են վարակումը կանխելու և արյունահոսությունը դադարեցնելու համար։ Նրա վերականգնող հատկությունները նպաստում են մաշկի երիտասարդացմանը, խոնավացմանը և առաձգականությանը։

Ալոեյից ստանում են ջրային մզվածք (իմունիտետի բարձրացման, աչքերի հիվանդությունների բուժման, հակաբիոտիկների թունավոր ազդեցությունը նվազեցնելու համար), հաբեր, վերքերն ապաքինող նրբաքսուքներ (այրվածքների և մաշկաբորբի դեմ) և այլ միջոցներ։

Լայնորեն կիրառվում է նաև ժողովրդական բժշկության մեջ։

Վնասակար հատկությունները

Ալոեն հակացուցված է դաշտանի և հղիության ընթացքում, լեղապարկի, երիկամների հիվանդությունների սրման, հիպերտոնիայի, վարիկոզի, հեմորոյի և արգանդային արյունահոսության դեպքում։ Չի կարելի տալ մինչև 7 տարեկան երեխաներին։

Շամպայն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Շամպայն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ֆրանսիայի մի շարք ծննդատներում ծննդկանին մի փոքր շամպայն են հյուրասիրում երկունքի ցավը մեղմելու նպատակով, իսկ ծննդաբերությունից հետո այն խորհուրդ են տալիս խմել ուժերը վերականգնելո․․․

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձուն դիետիկ սննդամթերք է, անհրաժեշտ է երեխայի օրգանզիմի բնականոն զարգացման համար, ինչպես նաև հետվիրահատական շրջանում վերականգնվելու համար․․․

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյնի օգտակարությունն անվիճելի է։ Այն ամոքիչ հրաշալի միջոց է գրիպի, բրոնխիտի, մրսածության, թոքաբորբի և այլ խնդիրների դեպքում...

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագը պատրաստվում է կովի անարատ կաթից, ընդ որում` միայն 82,5 %  յուղայնությամբ սերուցքից։ Ավելի ցածր տոկոսայնության դեպքում այն սերուցքային չի համարվում...