Պոմելո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Պոմելո․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Պոմելոն ցիտրուսային համանուն մշտադալար ծառի պտուղն է։ 100 գրամ մրգի կալորիականությունը 38 կկալ է։ Պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ (А, С, В1, В2, В5), հանքանյութեր (կալցիում, կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, նատրիում), բջջանյութ, եթերային յուղեր և օրգանական թթուներ։

Օգտակար հատկությունները

Նպաստում է նյութափոխանակության արագացմանը, ինչի շնորհիվ խթանվում է ճարպերի այրումը, ուստի այն ցուցված է նիհարել ցանկացողներին։

Վիտամին C-ի պարունակության շնորհիվ պոմելոն բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը, օգնում է պայքարել վիրուսների և մանրէների դեմ։

Այն օգտագործում են նաև ճնշումն իջեցնելու և թրոմբների առաջացումը կանխելու նպատակով։

Կոսմետոլոգիայում պոմելոն օգտագործում են խոնավացնող և սնուցող դիմակներ պատրաստելու համար։ Այդպիսի մի դիմակի համար անհրաժեշտ է հարյուր գրամ պոմելոյին խառնել մեկ թեյի գդալ մեղր և մեկ ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ։ Որպեսզի դիմակը չծորա, կարելի է կես ճաշի գդալ վարսակի ալյուր ավելացնել։ Դիմակը 10-15 դեմքին պահելուց հետո լվանալ գոլ ջրով և կրեմ քսել։ Ավելի արդյունավետ կլինի, եթե դիմակն օգտագործեք երեկոյան՝ քնելուց առաջ։ Ի դեպ՝ դեմքի մաշկի ճարպային փայլից ազատվելու և մաշկի տոնուսը պահելու համար առավոտյան կարելի է այն մաքրել պոմելոյի թարմ հյութով:

Վնասակար հատկությունները

Հակացուցված է ցիտրուսային մրգերի հանդեպ ալերգիա ունեցող մարդկանց։ Չի կարելի ուտել նաև ստամոսքի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի սրման, ստամքսի բարձր թթվայնության, հեպատիտի և նեֆրիտի դեպքում։

D-դիմեր (D-dimer)

D-դիմեր (D-dimer)

Օգտագործվում է թրոմբոզի հերքման և ԴՆՄ համախտանիշի ախտորոշման նպատակով....

SOTSKIY.am․ կնոջ առողջությանը նվիրված եզակի կայք

SOTSKIY.am․ կնոջ առողջությանը նվիրված եզակի կայք

Այն տարաբնույթ տեղեկությունների աղբյուր է հասունացման շրջանում գտնվող աղջիկների, վերարտադրողական տարիքի կանանց, հղի, կրծքով կերակրող, ինչպես նաև բարձր տարիքի կանանց համար․․․

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյնի օգտակարությունն անվիճելի է։ Այն ամոքիչ հրաշալի միջոց է գրիպի, բրոնխիտի, մրսածության, թոքաբորբի և այլ խնդիրների դեպքում...

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագը պատրաստվում է կովի անարատ կաթից, ընդ որում` միայն 82,5 %  յուղայնությամբ սերուցքից։ Ավելի ցածր տոկոսայնության դեպքում այն սերուցքային չի համարվում...