Եգիպտացորենի ձեթ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորենի ձեթ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորենի ձեթը արժեքավոր մթերք է, հարուստ է կենսաբանորեն ակտիվ նյութերով, որոնք օգնում են պահպանել հիվանդությունն ու անգամ բուժել և կանխարգելել մի շարք հիվանդություններ։ Պարունակում է վիտամին E, A, C, F, K, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ։ Տոկոֆերոլի (վիտամին E) քանակով եգիպտացորենի ձեթը գերազանցում է արևածաղկի և ձիթապտղի ձեթերին։ Հարուստ է ճարպաթթուներով, կիսահագեցած ճարպաթթուներով, ինչպես նաև հագեցած թթուներով։

Կալորիականությունը

100 գրամ ձեթի կալորիականությունը 900 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Ամրացնում է օրգանիզմի դիմադրողական համակարգը։

Դրական ազդեցություն է թողնում էնդոկրին համակարգի աշխատանքի վրա (վահանաձև գեղձի, հիպոֆիզի, մակերիկամների, սեռական գեղձերի):

Պաշտպանում է սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից, նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, ամրացնում է անոթները՝ դրանք ավելի առաձգական դարձնելով։

Կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, լավացնում նյութափոխանակությունը, խթանում լեղապարկի, լյարդի և աղիների աշխատանքը։

Օգտակար է շաքարային դիաբետ, լեղաքարային կամ երիկամաքարային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։

Դրական ազդեցություն է թողնում նաև նյարդային համակարգի վրա, լավացնում է տրամադրությունը, կարգավորում քունը։

Օրգանիզմի բջիջներին պաշտպանում է մուտացիաներից։ Օգտակար է հղի և կրծքով կերակրող կանանց, ինչպես նաև երեխաների համար։ մաքրում, վերականգնում և առողջացնում է օրգանիզմը։

Լավացնում է մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը։ Կարելի օգտագործել նաև որպես մերսման ձեթ։

Տարատեսակ դիմակների տեսքով օգտագործելու դեպքում օգնում է վերացնել մաշկի պիգմենտները և կնճիռները։

Դանդաղեցնում է ծերացումը և երիտասարդացնում օրգանիզմը։

Վիտամին E-ն, որով հարուստ է եգիպտացորենի ձեթը, հրաշալի միջոց է օրգանիզմի ծերացման պատճառներից մեկի՝ ազատ ռադիկալների դեմ պայքարի համար։

Հակացուցումները

Հակացուցված է անհատական անտանելիության դեպքում։

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Սթրեսը, քրոնիկ հոգնածությունը, առողջարար սննդի ու առհասարակ օրգանիզմին անհրաժեշտ սննդանյութերի պակասը դառնում են իմունիտետի անկման հիմնական պատճառ․․․․

Ինչպե՞ս զսպել վնասակար սնունդ ուտելու ցանկությունը

Ինչպե՞ս զսպել վնասակար սնունդ ուտելու ցանկությունը

Մարդիկ, ովքեր ցանկանում է հրաժարվել վատ սովորություններից և սկսել առողջ սնվել, գիտեն, որ ամենադժվարը սիրելի, բայց վնասակար ուտելիքների գայթակղությանը դիմանալն է․․․

Կանաչ թեյ օգտակարությոնը և վնասակարությունը

Կանաչ թեյ օգտակարությոնը և վնասակարությունը

Կանաչ թեյն առկա թեյերից ամենաքիչ մշակումն անցնող տեսակներից է և դրա շնորհիվ պահպանում է իր օգտակար հատկությունների ամբողջ փունջը․․․

Առողջ սնվելը որոշում է ամբողջ կյանքի համար

Առողջ սնվելը որոշում է ամբողջ կյանքի համար

Առողջ սննդի մասին շատ է խոսվում, որովհետև այն ամուր առողջության գրավականն է․․․