Եգիպտացորենի ձեթ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորենի ձեթ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորենի ձեթը արժեքավոր մթերք է, հարուստ է կենսաբանորեն ակտիվ նյութերով, որոնք օգնում են պահպանել հիվանդությունն ու անգամ բուժել և կանխարգելել մի շարք հիվանդություններ։ Պարունակում է վիտամին E, A, C, F, K, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ։ Տոկոֆերոլի (վիտամին E) քանակով եգիպտացորենի ձեթը գերազանցում է արևածաղկի և ձիթապտղի ձեթերին։ Հարուստ է ճարպաթթուներով, կիսահագեցած ճարպաթթուներով, ինչպես նաև հագեցած թթուներով։

Կալորիականությունը

100 գրամ ձեթի կալորիականությունը 900 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Ամրացնում է օրգանիզմի դիմադրողական համակարգը։

Դրական ազդեցություն է թողնում էնդոկրին համակարգի աշխատանքի վրա (վահանաձև գեղձի, հիպոֆիզի, մակերիկամների, սեռական գեղձերի):

Պաշտպանում է սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից, նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, ամրացնում է անոթները՝ դրանք ավելի առաձգական դարձնելով։

Կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, լավացնում նյութափոխանակությունը, խթանում լեղապարկի, լյարդի և աղիների աշխատանքը։

Օգտակար է շաքարային դիաբետ, լեղաքարային կամ երիկամաքարային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։

Դրական ազդեցություն է թողնում նաև նյարդային համակարգի վրա, լավացնում է տրամադրությունը, կարգավորում քունը։

Օրգանիզմի բջիջներին պաշտպանում է մուտացիաներից։ Օգտակար է հղի և կրծքով կերակրող կանանց, ինչպես նաև երեխաների համար։ մաքրում, վերականգնում և առողջացնում է օրգանիզմը։

Լավացնում է մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը։ Կարելի օգտագործել նաև որպես մերսման ձեթ։

Տարատեսակ դիմակների տեսքով օգտագործելու դեպքում օգնում է վերացնել մաշկի պիգմենտները և կնճիռները։

Դանդաղեցնում է ծերացումը և երիտասարդացնում օրգանիզմը։

Վիտամին E-ն, որով հարուստ է եգիպտացորենի ձեթը, հրաշալի միջոց է օրգանիզմի ծերացման պատճառներից մեկի՝ ազատ ռադիկալների դեմ պայքարի համար։

Հակացուցումները

Հակացուցված է անհատական անտանելիության դեպքում։

Ձկան յուղ․ օգտակար և վնասակար կողմերն օրգանիզմի համար

Ձկան յուղ․ օգտակար և վնասակար կողմերն օրգանիզմի համար

Ձկան յուղը հայտնի է արդեն շատ տասնամյակներ և բացի հեղուկ ձևից թողարկվում է նաև հարմար պարկուճներով։

Լուծել թրոմբը (արյան մակարդուկներ)․ ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան որակը

Լուծել թրոմբը (արյան մակարդուկներ)․ ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան որակը

Եթե ունես խնդիրներ արյան հետ կապված՝ ուրեմն առողջ չես։ Մի խոսքով՝ արյունը չափազանց կարևոր է։

Սխտոր․ օգտակարությունն ու վնասակարությունն օրգանիզմի համար

Սխտոր․ օգտակարությունն ու վնասակարությունն օրգանիզմի համար

Սխտորը՝ բազմամյա խոտաբույսային բույս է Միջին Ասիայի Ամարիլիս ընտանիքից, օժտված սուր համով և ուժեղ առանձնահատուկ հոտով։

Լիմոնադ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լիմոնադ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ոչ ալկոհոլային ըմպելիքի տարբերակիչ զովացուցիչ առանձնահատկությունն ու, ինչպես նաև, լիմոնադի օգտակարությունը վաղուց է հայտնի մարդկությանը։