Եգիպտացորենի ձեթ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորենի ձեթ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորենի ձեթը արժեքավոր մթերք է, հարուստ է կենսաբանորեն ակտիվ նյութերով, որոնք օգնում են պահպանել հիվանդությունն ու անգամ բուժել և կանխարգելել մի շարք հիվանդություններ։ Պարունակում է վիտամին E, A, C, F, K, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ։ Տոկոֆերոլի (վիտամին E) քանակով եգիպտացորենի ձեթը գերազանցում է արևածաղկի և ձիթապտղի ձեթերին։ Հարուստ է ճարպաթթուներով, կիսահագեցած ճարպաթթուներով, ինչպես նաև հագեցած թթուներով։

Կալորիականությունը

100 գրամ ձեթի կալորիականությունը 900 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Ամրացնում է օրգանիզմի դիմադրողական համակարգը։

Դրական ազդեցություն է թողնում էնդոկրին համակարգի աշխատանքի վրա (վահանաձև գեղձի, հիպոֆիզի, մակերիկամների, սեռական գեղձերի):

Պաշտպանում է սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից, նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, ամրացնում է անոթները՝ դրանք ավելի առաձգական դարձնելով։

Կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, լավացնում նյութափոխանակությունը, խթանում լեղապարկի, լյարդի և աղիների աշխատանքը։

Օգտակար է շաքարային դիաբետ, լեղաքարային կամ երիկամաքարային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։

Դրական ազդեցություն է թողնում նաև նյարդային համակարգի վրա, լավացնում է տրամադրությունը, կարգավորում քունը։

Օրգանիզմի բջիջներին պաշտպանում է մուտացիաներից։ Օգտակար է հղի և կրծքով կերակրող կանանց, ինչպես նաև երեխաների համար։ մաքրում, վերականգնում և առողջացնում է օրգանիզմը։

Լավացնում է մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը։ Կարելի օգտագործել նաև որպես մերսման ձեթ։

Տարատեսակ դիմակների տեսքով օգտագործելու դեպքում օգնում է վերացնել մաշկի պիգմենտները և կնճիռները։

Դանդաղեցնում է ծերացումը և երիտասարդացնում օրգանիզմը։

Վիտամին E-ն, որով հարուստ է եգիպտացորենի ձեթը, հրաշալի միջոց է օրգանիզմի ծերացման պատճառներից մեկի՝ ազատ ռադիկալների դեմ պայքարի համար։

Հակացուցումները

Հակացուցված է անհատական անտանելիության դեպքում։

Շամպայն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Շամպայն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Ֆրանսիայի մի շարք ծննդատներում ծննդկանին մի փոքր շամպայն են հյուրասիրում երկունքի ցավը մեղմելու նպատակով, իսկ ծննդաբերությունից հետո այն խորհուրդ են տալիս խմել ուժերը վերականգնելո․․․

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձու․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Լորի ձուն դիետիկ սննդամթերք է, անհրաժեշտ է երեխայի օրգանզիմի բնականոն զարգացման համար, ինչպես նաև հետվիրահատական շրջանում վերականգնվելու համար․․․

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյն․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գլինտվեյնի օգտակարությունն անվիճելի է։ Այն ամոքիչ հրաշալի միջոց է գրիպի, բրոնխիտի, մրսածության, թոքաբորբի և այլ խնդիրների դեպքում...

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագ․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Սերուցքային կարագը պատրաստվում է կովի անարատ կաթից, ընդ որում` միայն 82,5 %  յուղայնությամբ սերուցքից։ Ավելի ցածր տոկոսայնության դեպքում այն սերուցքային չի համարվում...