Հնդկաձավար (գրեչկա)․ օգտակար հատկությունները

Հնդկաձավար (գրեչկա)․ օգտակար հատկությունները

Հնդկաձավարը մարդու օրգանիզմին խիստ օգտակար սննդամթերք է։ Պարունակում է վիտամին E, A, P, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, ֆոսֆոր, կալիում, յոդ, մագնիում, բոր, ցինկ, երկաթ, պղինձ, ֆոլաթթու, բջջանյութ, հեշտ յուրացվող սպիտակուցներ, որոնք անփոխարինելի ամինաթթուներ են պարունակում և այլն։

Օգտակար հատկությունները

Կանոնավոր օգտագործման դեպքում ամրացնում է իմունային համակարգը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա, անոթներն ավելի առաձգական է դարձնում, լավացնում է արյան շրջանառությունը և արյան որակը, նվազեցնում է աթերոսկլերոզի առաջացման վտանգը, օգնում պայքարել երակների վարիկոզ լայնացման և սրտանոթային հիվանդությունների դեմ։

Կարգավորում է արյան ճնշումը։

Խորհուրդ է տրվում շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։

Լավացնում է մարսողական համակարգի աշխատանքը։

Արագացնում է նյութափոխանակությունը, օրգանիզմը մաքրում խարաններից և թույներից։

Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը։

Շատ օգտակար է երեխաների համար։

Օգնում է երեխայի ֆիզիկական և մտավոր զարգացմանը։

Նպաստում է արթրիտի և ռևմատիզմի դեպքում այտուցների և ցավի նվազեցմանը։

Խորհուրդ է տրվում ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց։

Լավացնում է ոսկրային հյուսվածքի, ատամների, եղունգների ու մազերի վիճակը։

Մաշկն ավելի առաձգական է դարձնում, լավացնում դեմքի մաշկի գույնը։

Տղամարդկանց դեպքում բարձրացնում է սեռական ակտիվությունը։

 

Նյութի կազմումը՝ www.sotskiy.am

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: