Գարեջուր. օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գարեջուր. օգտակար և վնասակար հատկությունները

Գարեջուրը ամենատարածված ալկոհոլային խմիչքն է, այն անգամ 3-րդ հորիզոնականն է զբաղեցնում աշխարհում՝ ջրից և թեյից հետո։ Հայտնի է գարեջրի ավելի քան 1000 տեսակ, որոնք տարբերվում են գույնով, համով, ալկոհոլի պարունակությամբ, պատրաստման եղանակներով և այլն։

Օգտակար հատկությունները

Դեռ հին ժամանակներից այս խմիչքը հայտնի է իր օգտակար հատկություններով։ Քանի որ այս ստեղծվում է հիմնակնում հացահատիկներից և խմորման եղանակով, պարունակում է շատ վիտամիններ՝ В1, В2, В6, Н, С, К, նիկոտինաթթու, կիտրոնաթթու, ֆոլաթթու, պանտոտենաթթու, կալցիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր և այլն։

Այն լավ ազդեցություն է ունենում նյութափոխանակության վրա, նվազեցնում է չարորակ գոյացությունների, սիրտ-անոթային հիվանդությունների, ինչպես նաև Ալցհեյմերի հիվանդության զարգացման հավանականությունը, որոշ տեսակներ նաև քայքայում են երիկամների քարերը։

Շոգ եղանակին այն նաև հագեցնում է ծարավը։ Տևական ժամանակ անտիբիոտիկներ ընդունելուց հետո գարեջուրն օգնում է մաքրել ստամոքսը և վերականգնել միկրոֆլորան։

Գարեջուրն ունի նաև ցավազրկող և հանգստացնող ազդեցություն, ժողովրդական բժշկության մեջ ընդունված է կոկորդի և բրոնխների ցավի դեպքում օգտագործել տաքացված գարեջուր (200 գ.)՝ խառնած 1 ճաշի գդալ մեղրի հետ։

Գարեջուր ըմպել խորհուրդ է տրվում քնելուց առաջ ոչ մեծ կումերով, որպեսզի հեղուկը հավասարապես հոսի կոկորդով՝ տաքացնելով այն։

Հարուստ լինելով В վիտամինով՝ գարեջուրը հրաշալի ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա։ Գարեջրով դիմակների օգտագործումը օգնում է նվազեցնոլ կնճիռները, մաշկը դարձնում է ձիգ և հարթ։

Գարեջրով դիմակները նաև նողացնում են ծակոտիները, մաքրու են յուղոտ փայլը, ուժեղացնում են արյան շրջանառությունը։ Գարեջուրը կարելի է օգտագործել նաև որպես մազերի կոնդիցիոներ․ այն մազերը դարձնում է փափուկ, փայլուն, պայքարում է թեփի դեմ։

Վնասակար հատկություններն ու հակացուցումները

Այս խմիչքի չարաշահումը կարող է հանգեցնել կախվածության, ինչպես նաև պարբերաբար մեծ քանակությամբ գարեջրի օգտագործումը կարող է ավելորդ ծանրաբեռնել երակները, ինչի արդյունքում սիրտը սկսում է ավելի արագ աշխատել։

Հետագայում դա կարող է հանգեցնել սրտի մկանների ձգմանը, նրա ճկունության և փորոքների արյունը լիարժեք մղելու անկարողության: Գարեջուրը նպաստում է կանացի հորմոնների արտադրմանը, ինչը կարող է հանգեցնել տղամարդու մարմնի որոակի փոփոխությունների՝ կրծքերի կախվածություն, ազդրերի մեծացում։

Մեծաքանակ օգտագործման դեպքում մարդը կորցնում է ունակությունը ինքնուրույն լիցքաթափվելու և հանգստանալու։ Չի կարելի օկտագօրծել հղիներին, կրծքով կերակրող մայրերին և մինչև 18 տարեկան անձանց։

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Սթրեսը, քրոնիկ հոգնածությունը, առողջարար սննդի ու առհասարակ օրգանիզմին անհրաժեշտ սննդանյութերի պակասը դառնում են իմունիտետի անկման հիմնական պատճառ․․․․

Ինչպե՞ս զսպել վնասակար սնունդ ուտելու ցանկությունը

Ինչպե՞ս զսպել վնասակար սնունդ ուտելու ցանկությունը

Մարդիկ, ովքեր ցանկանում է հրաժարվել վատ սովորություններից և սկսել առողջ սնվել, գիտեն, որ ամենադժվարը սիրելի, բայց վնասակար ուտելիքների գայթակղությանը դիմանալն է․․․

Կանաչ թեյ օգտակարությոնը և վնասակարությունը

Կանաչ թեյ օգտակարությոնը և վնասակարությունը

Կանաչ թեյն առկա թեյերից ամենաքիչ մշակումն անցնող տեսակներից է և դրա շնորհիվ պահպանում է իր օգտակար հատկությունների ամբողջ փունջը․․․

Առողջ սնվելը որոշում է ամբողջ կյանքի համար

Առողջ սնվելը որոշում է ամբողջ կյանքի համար

Առողջ սննդի մասին շատ է խոսվում, որովհետև այն ամուր առողջության գրավականն է․․․