Շոկոլադը սիրելու մի քանի պատճառ

Շոկոլադը սիրելու մի քանի պատճառ

Շոկոլադն ուղեղին ստիպում է աշխատել

Օլիֆենոլներն ուղեղում լավացնում են արյան շրջանառությունը, ֆենիլալանինը լավացնում է հիշողությունը, իսկ տեոբրոմինը և կոֆեինը բարձրացնում են աշխատունակությունը։ Առույգանալու համար սև շոկոլադի մի սալիկն օգնում է ավելի շատ, քան մեկ գավաթ սուրճը։

Շոկոլադն ավելի շատ հակաօքսիդանտներ է պարունակում, քան կանաչ թեյն ու խնձորը

Հակաօքսիդանտները պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ։ Այդ մասնիկները կանխում են քաղցկեղի, աթերոսկլերոզի, Ալցհեյմերի հիվանդության, դիաբետի, կատարակտի և այլ հիվանդությունների առաջացումը։

Պայքարում է սրտանոթային հիվանդությունների դեմ

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օրական երեսուն գրամ շոկոլադ ուտելու դեպքում նվազում է սրտանոթային որևէ հիվանդություն ունենալու հավանականությունը։

Շոկոլադը պայքարում է նաև հազի դեմ

Շոկոլադը մրսածության և հազի դեմ լավագույն միջոցներից է։

Ինչպես և ցանկացած սննդամեթերք, շոկոլադը նույնես ունի հակացուցումներ․

  • չի կարելի երեխաներին և այն մեծահասակներին, որոնք քնի խանգարումներ և զարկերակային բարձր ճնշում ունեն, 
  • արգելվում է շոկոլադ տալ շներին և կատուներին, քանի որ կակաոն մեթիլքսանտին և տեոբրոմին է պարունակում, որոնք վտանգավոր են կենդանների համար, անգամ կարող են լետալ ավարտի պատճառ դառնալ, 
  • չի կարելի չարաշահել շոկոլադը, քանի որ կարող է անքնություն, այրոց և բարձր ճնշում դիտվել։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: