ՍԱԼՈՐ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Սալորը վիտամիններով և հանքանյութերով հարուստ միրգ է, որը նաև ամրացնում է մեր առողջությունն ու պաշտպանում տարատեսակ հիվանդություններից։
Պարունակում է վիտամին A, C, E, P, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, սննդային թելիկներ, օրգանական թթուներ, պեկտինյան և ազոտային նյութեր, դաբաղանյութեր, մակրոտարրեր և միկրոտարրեր՝ ֆոսֆոր, կալիում, կալցիում, նատրիում, երկաթ, մագնիում, մանգան, նիկել, պղինձ և այլն։
Կալորիականությունը
100 գրամ սալորի կալորիականությունը 45 կկալ է։
Օգտակար հատկությունները
Ամրացնում է օրգանիզմի դիմադրողական համակարգը, օգնում կանխարգելել հարբուխը։
Լավացնում է արյան բաղադրությունը, ամրացնում է անոթները և պաշտպանում թրոմբի առաջացումից։
Նպաստում է խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը, կարգավորում է արյան ճնշումը, օգտակար է հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում երիկամների վրա, օժտված է միզամուղ հատկությամբ, օգնում է օրգանիզմից դուրս հանել ավելորդ հեղուկն ու աղը։
Ունի լուծողական թույլ ազդեցություն, նպաստում է աղիների մաքրմանը, ուստի ցուցված է փորկապություն ունեցող մարդկանց։
Ցուցված է նաև ռևմատիզմ և հոդատապ ունեցողներին։
Ամրացնում է նյարդային համակարգը, օգնում սթրեսի և դեպրեսիայի դեմ պայքարում, կարգավորում է քունը։
Լավացնում է մաշկի, եղունգների և մազերի վիճակը։
Հակաօքսիդանտների հրաշալի աղբյուր է, բարենպաստ ազդեցություն է թողնում ամբողջ օրգանիզմի վրա, օգնում պահպանել երիտասարդությունը, երկարացնել կյանքը և կանխել բազմաթիվ հիվանդություններ։
Հակացուցումները
Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել շաքարային դիաբետի, ճարպակալման դեպքում, ինչպես նաև կրծքով կերակրման շրջանում։