Բրի․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Բրի․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Բրի․ օգտակար և վնասակար հատկությունները Բրի տեսակի պանիրը պատրաստվում է Նորմանդիայում և Ֆրանսիայում, ընդ որում ֆրանսիական ամենահին տեսակի պանիրներից է։

Կալորիականությունը

Պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ և ճարպեր։ Կալորիականությունը 100գրամի դեպքում 291 կկալ է։

Օգտակարությունը

Երիտասարդ բրին փափուկ ու նուրբ համ ունի, հասունացման չափից կախված կեղևը սուր համ է ձեռք բերում։ Որքան բարակ է պանրի գլուխը, այնքան սուր է համը։ Բրին արտադրում են տարվա ցանկացած եղանակի, այդ պատճառով էլ ամենաունիվերսալ պանիրներից է համարվում։

Պանիրը պատրաստվում է ձեռքով, նդ որում՝ որակյալ պանիրը շատ օգտակար է առողջության համար։ Այն լիովին խմորվում է ստամոքսում, արունակում է անփոխարինելի ութ ամինաթթուները և ազմաթիվ վիտամիններ։

Պայքարում է կարիեսի դեմ։ Բորբոսը, որով հասունացմանը զուգահեռ պատվում է պանիրը, ավելի է մեծացնում վերջինիս բուժիչ հատկությունները։ Արունակում է անփոխարինելի ամինաթթուներ և բակտերիաներ, որոնք լավացնում են աղիների աշխատանքը, նպաստում են B խմբի վիտամինների սինթեզին։

Վնասակար հատկությունները

Բրի պանիրը ցանկալի չէ օգտագործել հիպերտոնիայի, ճարպակալման, արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակի դեպքում, քանի որ այն շատ ճարպեր է պարունակում։

Հակացուցված է ալերգիկներին և նրանց, որոնք պենիցիլինը չեն մարսում, ինչպես նաև հղի կանանց ու երեխաներին, քանի որ լիստերիոզի զարգացման ռիսկ է պարունակում։

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Բարձրացնում ենք իմունիտետը, որպեսզի պաշտպանվենք վարակներից

Սթրեսը, քրոնիկ հոգնածությունը, առողջարար սննդի ու առհասարակ օրգանիզմին անհրաժեշտ սննդանյութերի պակասը դառնում են իմունիտետի անկման հիմնական պատճառ․․․․

Ինչպե՞ս զսպել վնասակար սնունդ ուտելու ցանկությունը

Ինչպե՞ս զսպել վնասակար սնունդ ուտելու ցանկությունը

Մարդիկ, ովքեր ցանկանում է հրաժարվել վատ սովորություններից և սկսել առողջ սնվել, գիտեն, որ ամենադժվարը սիրելի, բայց վնասակար ուտելիքների գայթակղությանը դիմանալն է․․․

Կանաչ թեյ օգտակարությոնը և վնասակարությունը

Կանաչ թեյ օգտակարությոնը և վնասակարությունը

Կանաչ թեյն առկա թեյերից ամենաքիչ մշակումն անցնող տեսակներից է և դրա շնորհիվ պահպանում է իր օգտակար հատկությունների ամբողջ փունջը․․․

Առողջ սնվելը որոշում է ամբողջ կյանքի համար

Առողջ սնվելը որոշում է ամբողջ կյանքի համար

Առողջ սննդի մասին շատ է խոսվում, որովհետև այն ամուր առողջության գրավականն է․․․