Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ
Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ
Սովորաբար սերմնահեղուկը նման է միատարր հեղուկի՝ կաթնագույն սպիտակից մինչև մոխրագույն-դեղնավուն գույնի, հատուկ հոտով: Մեկ սերմնաժայթքման ժամանակ արտազատվում է միջինը 2-ից 5 մլ։
Ինչպես պարզել՝ արդյո՞ք սերմնահեղուկը խիտ է։ Սերմնահեղուկի խտությունը որոշվում է հեղուկացման տևողությամբ: Եթե սերմնաժայթքումը հետո 20 րոպեի ընթացքում հեղուկ չի դառնում, ապա այն համարվում է խիտ։
Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ լինում Կան բազմաթիվ գործոններ, որոնք ազդում են դրա կազմության վրա։ Ինչ անել, եթե խիտ սերմնահեղուկը ձեզ անհանգստացնում է։
Կապվեք ուրոլոգի հետ: Նա խորհուրդ կտա լրացուցիչ թեստեր անցնելու, հետազոտելու միզածորանի քսուքը և բուն սերմնահեղուկը: Միզածորանի քսուքի հետազոտությունը նախատեսված է գնահատելու միկրոօրգանիզմների աճը և դրանց զգայունությունը հակաբիոտիկների նկատմամբ: Սերմնահեղուկի հետազոտությունը կոչվում է սպերմոգրաֆիա։
Բացի հեղուկացման տևողությունից, գնահատվում են սերմնաբջիջների ծավալը, թթվայնությունը, քանակը, ձևը և չափը: Ստուգվում է նաև՝ արդյոք սերմնահեղուկը պարունակում է էպիթելային բջիջներ, կարմիր արյան բջիջներ և լեյկոցիտներ, միկրոօրգանիզմներ:
Եթե ըստ հետազոտությունների ամեն ինչ կարգին է, ապա, ամենայն հավանականությամբ, պատճառն ապրելակերպի մեջ է, և առողջության ու վերարտադրողական ունակության վրա որևէ հետևանք չի լինի։
Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին, Յութուբյան ալիքին