Հետաքրքիր փաստեր նորածինների մասին

Հետաքրքիր փաստեր նորածինների մասին

• Նորածինները լացելիս արցունքներ չեն թափում:

Նորածինները հնարավոր է, որ շատ լաց լինեն, բայց հայտնի է, որ նրանք երբեք արցունք չեն թափում: Ո՞րն է դրա պատճառը: Չնայած որ արցունքագեղձերը և արցունքածորաններն արդեն գործում են, նրանք հասցնում են արտադրել այնքան արցունք, որը միայն բավարարում է նորածնի աչքերի խոնավացման և պաշտպանության համար: Արցունքներն սկսում են հոսել 1-3 ամսականում:

• Աշխարհում ամեն վայրկյան ծնվում է 4 երեխա:

Դուք երբևէ մտածե՞լ եք, թե քանի երեխա է ծնվում Երկրի վրա ամեն րոպե: Ամեն վայրկյան ծնվում է 4,3 երեխա, իսկ մեկ րոպեում՝ մոտ 255-ը:

• Նորածինները հենց ծնված օրվանից կարողանում են սողալով շարժվել:

1987 թվականին Շվեդիայի Կարոլինսկյան ինստիտուտը ավարտեց իր հետազոտությունը երեխայի՝ դեպի մայրական կուրծքը սողալու ընդունակության մասին: Երբ նորածնին չորացնում էին և դնում մոր կրծքավանդակի վրա, նա մեկ ժամվա ընթացքում կարողանում էր գտնել մոր կուրծքը և սնվել կաթով: 

• Նորածինները ճանաչում են իրենց մայրիկի ձայնը:

Երբ երեխան ծնվում է, նրա լսողությունը դեռ այդքան էլ լավ չի գործում: Միջին ականջը դեռ լցված է լինում հեղուկով, որը թուլացնում է լսողությունը: Միակ ձայնը, որը նա շատ լավ ճանաչում է, դա իր մայրիկի ձայնն է: Նա արձագանքում է այս ձայնին և տարբերում այն մյուս ձայներից:

 


Աղբյ.՝ slaq.am

Գրիպը քրոնիկ հիվանդությունների ժամանակ

Գրիպը քրոնիկ հիվանդությունների ժամանակ

Գրիպի ֆոնի վրա գրեթե ցանկացած քրոնիկ հիվանդություն ակտիվանում է՝ վատթարացնելով անձի առողջական վիճակը, որը կարող է հանգեցնել մինչև իսկ մահվան

Հարբեցողություն

Հարբեցողություն

Ալկոհոլի անվտանգ չափաբաժնի մասին ուսումնասիրությունները վկայում են, որ ֆիզիոլոգիայի տեսանկյունից այն գոյություն չունի: Սակայն հարկ է նշել, որ ալկոհոլն ազդում է նաև հոգեվիճակի վրա

Սրտի հիվանդությունները մեծացնում են դեմենցիայի առաջացման վտանգը

Սրտի հիվանդությունները մեծացնում են դեմենցիայի առաջացման վտանգը

Ձախ նախասրտի կառուցվածքային փոփոխությունները մեծացնում են դեմենցիայի առաջացման հավանականությունը, նույնիսկ եթե հիվանդները չունեն սրտի գործառույթի խանգարումներ

Վտանգավոր պահածոներ

Վտանգավոր պահածոներ

 Ինչո՞ւ խորհուրդ չի տրվում տնային պայմաններում պահածոյացնել միսը, ոլոռը և եգիպտացորենը