Գարի․ օգտակար հատկությունները

Գարի․ օգտակար հատկությունները

Գարին վիտամինների, մակրոտարրերի և միկրոտարրերի իսկական շտեմարան է։ Այն հարուստ է սննդային մանրաթելերով, պարունակում է նաև B, PP, E, H խմբի վիտամիններ, խոլին, ֆոսֆոր, քլոր, ծծումբ, կալիում, նատրիում, կալցիում, կալիում, երկաթ, յոդ, ցինկ, պղինձ, սելեն, մոլիբդեն, սիլիցիում, մանգան, քրոմ, ֆտոր, ալյումին, տիտան, ցիրկոնիում և այլն:

Օգտակար հատկություններ

Գարուց պատրաստված ապուրները ցուցված են ավելորդ քաշ ունեցող անձանց, քանի որ դրանում պարունակվող մանրաթելերը ծառայում են որպես աղիների գրգռիչ և գործնականում չի ներծծվում՝ մեծացնելով պերիստալիզը:

Գարու դիետայի դրական ազդեցությունը նկատելի է էկզեմայի, փսորիազի, պիոդերմայի դեպքերում: Մրսածության ժամանակ օգնության կհասնի եփած գարու ալյուրը: Մաշկային հիվանդությունների դեպքում օգտակար է եփված հացահատիկներով լոգանքը:

Գարու կեղևը հայտնի է իր միզամուղ ազդեցությամբ: Տենդի դեպքում սառեցնող և խոնավացնող ազդեցություն է ունենում գարու ջուրը, այն ընդունում են ինչպես մաքուր ձևով, այնպես էլ սամիթով և մաղադանոսով:

Տաք գարու քսուքն օգնում է ազատվել պեպեններից: Հոդատապը կնահանջի, եթե բժշկական վիրակապը պատրաստեք գարու օգնությամբ՝ քացախից և սերկևիլից:

Գարու ածիկը բարելավում է նյութափոխանակությունը, օգնում է ազատվել ֆուրունկուլներից և կորյակներից: Շաքարախտի դեպքում օգտակար է ածիկի հյութը:

Գարին նաև օգտագործվում է կոսմետոլոգիայում՝ շամպույնների, բալզամների, քսուքների արտադրության մեջ:

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: