Բամիա․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Բամիա․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Բամիան շատ օգտակար բանջարեղեն է, տարածված է Աֆրիկայում, իսկ հայաստանում մշակվում է հիմնականում արարատյան դաշտում։ 100 գրամ մթերքի կալորիականությունն ընդամենտ 31 կկալ է։

Պարունակում է երկաթ, սպիտակուցներ, դիետիկ մանրաթելեր, վիտամին С, В6, К, А, կալցիում, կալիում և այլն։

Օգտակար հատկությունները

Օգտակար է հատկապես հղի կանանց համար, քանի որ մեծ քանակությամբ ֆոլաթթու է պարունակում։ Կարգավորում է շաքարի պարունակությունն արյան մեջ։

Ցուցված է ստամոքսաղիքային տրակտի հիվանդություններ ունեցող անձանց։ Այն հրաշալի միջոց է նիհարելու համար։

Օգնում է պայքարել այնպիսի խնդիրների դեմ, ինչպիսիք են ալերգիան, դեպրեսիան, քրոնիկ հոգնածությունը և այլն։ Կարող է անգամ մեղմել ասթմայի նոպաները։

Օգտակար է նաև աթերոսկլերոզ ունեցող մարդկանց։ Բացի այդ, բամիան օրգանիզմից հեռացնում է վնասակար խոլեստերինն ու թույները, կանխում է փորափքությունն ու փորկապությունը։

Կանխում է նաև ուղիղ աղիքի քաղցկեղը, նվազեցնում է կատարակտի և դիաբետի առաջացման վտանգը։

Վնասակար հատկությունները

Բամիան չունի հակացուցումներ, բացի դրա հանդեպ օրգանիզմի անհանդուրժողականությունից։

Նմանատիպ նյութեր

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: