Ռուկոլա․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Ռուկոլա․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Ռուկոլան կաղամբազգիների ընտանիքի շատ օգտակար բույս է, տարածված է միջերկրածովյան երկրներում, սակայն արդեն իսկ կարող եք գնել նաև երևանյան սուպերմարկետներից։ Պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A և B9, ինչպես նաև վիտամին E,K,B խմբի վիտամիններ, կալիում, յոդ, կալցիում, երկաթ, մագնիում և օգտակար այլ նյութեր։

Օգտակար հատկությունները

Բարձրացնում է իմունիտետը, ունի հակամանրէային, մանրէազերծող և խորխաբեր հատկություն, կանխում և բուժում է հարբուխը։

Նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման վտանգը։

Ամրացնում է անոթների պատերը։

Արյան մեջ բարձրացնում է հեմոգլոբինի մակարդակը և հեռացնում վնասակար խոլեստերինը։

Նպաստում է զարկերակային ճնշման նվազեցմանը։

Նպաստում է օրգանիզմի ավելորդ հեղուկի հեռացմանը և ջրաղային հավասարակշռության կարգավորմանը։

Օգնում է ստամոքսի գաստրիտի ժամանակ, բարենպաստ ազդեցություն է թողնում ստամոքսաղիքային տրակտի վրա։

Օգտակար է շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։

Բնական էներգետիկ է և առույգացնում է օրգանիզմը։

Խթանում է լակտացիան։

Հակացուցումները

Հնարավոր է, որ ռուկոլան ալերգիա առաջացնի։ Եթե նոր եք սկսել ներառել սննդակարգում, ապա այդ արեք փոքր քանակությունից սկսած և զգույշ։ Այդ վերաբերում է հոդատապ, ալերգիաներ, լյարդի և երիկամների հիվանդություն ունեցող անձանց, ինչպես նաև հղի և կերակրող կանանց։

Օգտագործումը

Ռուկոլան ավելացնում են աղցաներին, մսային և ձկնային ուտեստներին, ինչպես նաև առանձին, առանց որևէ բանի խառնելու, ձիթապտղի ձեթով և կիտրոնի հյութով։ Պետք է նկատի ունենալ, որ ռուկոլայի տերևները դանակով չեն կտրում, մանրացնում են ձեռքով, քանի որ նրանում պարունակող սննդանյութերը ռեակցիա են տալիս երկաթին։ Ռուկոլան ուտում են ուտեստը կամ աղցանը սարքելուց անմիջապես հետո։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: