Կանաչ լոբի․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Կանաչ լոբի․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Լոբին լոբազգիների ընտանիքին պատկանող ամենասննդարար բույսերից է։ Սպիտակուցների, ածխաջրերի, վիտամինների, մակրոտարրերի և միկրոտարրերի, ինչպես նաև այլ օգտակար նյութերի համակցությունը բարենպաստ ազդեցություն է թողնում բոլոր օրգան-համակարգերի վրա։

Պարունակում է մինչև 25% սպիտակուց, որը յուրացվում է 70-80%-ով։ Պարունակում է նաև վիտամին Е, С, К, РР, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կալիում, կալցիում, երկաթ, մագնիում, ծծումբ, բոր, ֆոսֆոր, ցինկ և այլ սննդանյութեր։

Կալորիականությունը

Լոբու կալորիականությունը կախված է դրա տեսակից։ 100 գրամ կանաչ լոբու կալորիականությւոնը 25 կկալ է, իսկ սպիտակ լոբու հատիկներինը՝ 300 կկալ։

Օգտակար հատկությունները

Բարձրացնում է իմունիտետը։

Դրական ազդեցություն թողնում շնչառական համակարգի վրա, օգնում պայքարել բրոնխային հիվանդությունների դեմ։

Օգտակար է տուբերկուլյոզի ժամանակ։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտի և անոթների վրա, լավացնում է արյան կազմը, բարձրացնում հեմոգլոբինի մակարդակը, օգտակար է հիպերտոնիայի, աթերոսկլերոզի, սրտի ռիթմի խանգարման դեպքում։

Օգտակար է շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց համար, քանի որ օժտված է շաքարի մակարդակն իջեցնելու հատկությամբ։

Լավ է ազդում նաև մարսողական համակարգի վրա, լավացնում է աղիների միկրոֆլորան, կարգավորում է նյութափոխանակությունը։

Օգնում է կարգավորել լյարդի, երիկամների և միզապարկի աշխատանքը, ունի միզամուղ հատկություն, կարգավորում է աղային փոխանակությունը, օգնում ազատվել լյարդի, երիկամների և միզաքարային հիվանդություններից։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում նյարդային համակարգի վրա, ունի հանգստացնող հատկություն։

Ցուցված է ավելորդ քաշ և մաշկային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։

Նպաստում է տղամարդկանց պոտենցիայի բարձրացմանը։

Հակացուցումները

Լոբու բազմաթիվ տեսակներ արգելված է ուտել հում վիճակում։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: