Ընկույզի ձեթ․ օգտակարությունն ու հակացուցումները

Ընկույզի ձեթ․ օգտակարությունն ու հակացուցումները

Ընկույզի ձեթն ստանում են սառը մզման եղանակով, ունի դեղին գույն և հաճելի համ։ Դրանով կարելի է համեմել բանջարեղենային աղցանները, սառը սոուսները, մսի և ձկան ուտեստները, հրուշակեղենը և այլն։ Օգտագործվում է կոսմետոլոգիայում և տան պայմաններում օգտակար դիմակներ սարքելիս։

Պարունակում է վիտամիններ А, Е, С, К, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ (В1, В9, В6, В3, В2), ճարպաթթուներ՝ օմեգա 3, 6, 9, հարուստ է մակրոտարրերով և միկրոտարրերով՝ երկաթ, կալիում, կալցիում, յոդ, ֆոսֆոր, սելեն և այլն։

Կալորիականությունը

100 գրամ ձեթի կալորիականությունը 900 կկալ։

Օգտակար հատկությունները

Ամրացնում է իմունային համակարգը, ունի հակաբորբոքային հատկություն, օգտակար է վիրահատություն կամ երկարատև հիվանդություն տարած մարդկանց։

Հաճախակի օգտագործելու դեպքում կանխում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման վտանգը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա, օգնում պաշտպանվել ինֆարկտներից, ինսուլտներից և այլ հիվանդություններից։

Օգտակար է աթերոսկլերոզի, սրտի իշեմիկ հիվանդության, հիպերտոնիայի և երակների վարիկոզ լայնացման դեպքում։

Ցուցված է շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց, քանի որ օգնում է արյան մեջ նվազեցնել շաքարի մակարդակը։

Լավ է ազդում լյարդի աշխատանքի վրա, ստամոքսաղիքային տրակտի վրա, օգնում հաղթահարել խոցային հիվանդությունը, գաստրիտը և այրոցը։

Օգնում է կարգավորել վահանաձև գեղձի ֆունկցիան։

Դրական է ազդում միզասեռական համակարգի վրա, ցուցված է երիկամների բազմաթիվ հիվանդությունների դեպքում։

Նպաստում է օրգանիզմից ռադիոնուկլիդների հեռացմանը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում նյարդային համակարգի և գլխուղեղի աշխատանքի վրա, օգնում է հանգստանալ, կարգավորում է քունը։

Ցուցված է նաև հղի և կրծքով կերակրող կանանց, երեխաներին ու դեռահասներին։

Ունի մաշկը երիտասարդացնող հատկություն, այդ վերաբերում է ինչպես ներքին, այնպես էլ արտաքին օգտագործմանը։

Օգնում է դանդաղեցնել օրգանիզմի ծերացումը։

Հակացուցումները

Հակացուցված է օրգանիզմի անհատական անհանդուրժողականության դեպքում, ինչպես նաև բարձր ջերմության, թունավորման, սրտխառնոցի և մարսողական համակարգի հիվանդությունների սրման դեպքում։ Օգտագործելուց առաջ խորհրդակցեք բժշկի հետ։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: