Մանդարին․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Մանդարին․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Մանդարինը մեր ամենասրելի ամանորյա մրգերից մեկն է։ Չինաստանում այն հարստության և հաջողության, իսկ Ճապոնիայում՝ երջանկության, ընտանիքի և երկարակեցության խորհրդանիշն է։

Պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր, մագնիում, եթերային յուղեր և օգտակար այլ նյութեր։

Կալորիականությունը

100 գրամ մանդարինի կալորիականությունը 30-40 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Օգտակար հատկություններով է օժտված ոչ միայն միջուկը, այլև կեղևը, անգամ կեղևի տակի սպիտակ թելիկները, որոնք հաճախ դեն ենք նետում։

Մանդարինն ամրացնում է օրգանիզմը։

Հրաշալի հակադեպրեսանտ է, օգնում է հանգստացնել նյարդային լարվածությունը։

Օգնում է բուժել և կանխարգելել հարբուխը։

Ունի հակամանրէային հատկություն։

Հրաշալի օգնական է բրոնխների հիվանդությւոնների և ասթմայի դեմ պայքարում։

Նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների առաջացման վտանգը։

Սպիտակ ցանցը, որ պատում է միջուկը, օգտակար է արյունատար անոթների պատերի համար։

Կեղևի թուրմը նպաստում է հղիության ժամանակ տոքսիկոզի նվազեցմանը։

Լավացնում է մարսողությունը և նյութափոխանակությունը։

Հակացուցումները

Մանդարինը ցիտրուսային այլ մրգերի պես ալերգեն է, այդ պատճառով չի կարելի չարաշահել այն։ Հակացուցված է խոցային հիվանդություն, բարձր թթվայնությամբ ուղեկցվող գաստրիտ և առհասարակ ստամոքսի բորբոքային հիվանդություն ունեցող մարդկանց։

Շաքարային դիաբետ ունեցող մարդիկ նույնպես չպետք է չարաշահեն այն, քանի որ մեծ քանակությամբ շաքար է պարունակում։ հակացուցված է նաև նեֆրիտի, հեպատիտի և խոլեցիստիտի դեպքում։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: