Եգիպտացորեն․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորեն․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Եգիպտացորենը ցորենից և բրնձից հետո ամենաօգտակար ու կարևոր հատիկավորներից է։ Հարուստ է օգտակար և բուժիշ հատկություններով, որոնք պահպանվում են անգամ եփելիս։

Պարունակում է վիտամին А, Е, С, К, РР, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կրախմալ, սննդային թելիկներ, բջջանյութ, մեծ քանակությամբ մակրոտարրեր և միկրոտարրեր՝ կալիում, կալցիում, ֆոսֆոր, պղինձ, մագնիում, նատրիում, նիկել, յոդ, երկաթ, ոսկի և այլ հանքանյութեր։

Կալորիականությունը

100 գրամ եգիպտացորենի կալորիականությունը 350 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Ամրացնում է իմունիտետը, նպաստում ինքնազգացողության լավացմանը։

Նվազեցնում է ուղեղային կաթվածի և սրտանոթային համակարգի այլ հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը։

Կարդացեք՝  Եգիպտացորենի ձեթ․ օգտակար հատկությունները

Լավացնում է նյութափոխանակությունը և բարենպաստ ազդեցություն թողնում մարսողական համակարգի վրա։

Կարոտինոիդները, որոնցով հարուստ է եգիպտացորենը, նպաստում են տեսողության լավացմանը։

Դանդաղեցնում է օրգանիզմի ծերացումը։

Հակացուցումները

Եգիպտացորենը հակացուցված է արյան բարձր մակարդելություն ունեցող մարդկանց, ինչպես նաև նրանց, որոնք հակված են թրոմբոզի առաջացման։ Հակացուցված է նաև ստամոքսաղիքային տրակտի հիվանդությունների սրման շրջանում։ Բուժման նպատակով օգտագործելու դեպքում հարկավոր է խորհրդակցել բժշկի հետ։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: