Դեղձ․ օգտակար հատկությունները

Դեղձ․ օգտակար հատկությունները

Դեղձը ոչ միայն համեղ միրգ է, այլև հարուստ է վիտամիններով ու օգտակար հատկություններով։ Պարունակում է վիտամին Е, С, РР, К, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, օրգանական թթուներ (կիտրոնաթթու, խնձորաթթու, գինեթթու), կալիում, երկաթ, ցինկ, ֆոսֆոր, մանգան, մագնիում, սելեն և այլն։

Կալորիականությունը

100 գր դեղձի կալորիականությունը 40 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Նպաստում է իմունիտետի ամրացմանը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա, օգտակար է արթրիտի, սակավարյունության և այլ հիվանդությունների դեպքում։

Լավացնում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, օգնում է վերացնել այրոցը, փորկապությունը, ճնշում են ստամոքսաղիքային տրակտում ընթացող թարախային պրոցեսները։

Նպաստում է օրգանիզմից խարանների ու թունավոր նյութերի դուրսբերմանը։

Ցուցված է երիկամների, լյարդի և լեղապարկի հիվանդություն ունեցող մարդկանց։

Օգտակար է ռևմատիզմի դեպքում։

Օժտված է երիտասարդացնող հատկությամբ, լայնորեն օգտագործվում է կոսմետոլոգիայում։

Ձգում է, սնում և փափկեցնում մաշկը, նպաստում կնճիռների հարթվելուն, լավացնում է մաշկի գույնը։

Հակացուցումները

Հակացուցված է ալերգիայի և շաքարային դիաբետի դեպքում։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: