Սպիտակ կաղամբ

Սպիտակ կաղամբ

Սպիտակ կաղամբը ճիշտ սնուցման անբաժանելի բաղադրիչներից է, որովհետև հարուստ է մարդուն անհրաժեշտ օգտակար վիտամիններով և հանքանյութերով։ Պարունակում է բջջանյութ, կրախմալ, պեկտիններ, օրգանական թթուներ, շաքար, ամինաթթուներ, վիտամին C, E, K, P, U, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կալիում, մագնիում, ֆոսֆոր, ծծումբ, յոդ, երկաթ, կոբալտ, բոր, ցինկ և այլ նյութեր։

Կալորիականությունը

100 գրամ կաղամբը 30 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը։

Նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը։

Օգտակար է սրտանոթային համակարգի համար, նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, լավացնում է արյան շրջանառությունը և արյան կազմը, օրգանիզմից դուրս է բերում ավելորդ հեղուկը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում ստամոքսաղիքային տրակտի աշխատանքի վրա, այն պաշտպանում է տարաբնույթ հիվանդություններից, լավացնում է ստամոքսի միկրոֆլորան, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, նպաստում խարանների դուրսբերմանը։

Օգտակար է շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց համար։

Օգտակար է նաև ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար։

Դրական ազդեցություն է թողնում բերանի խոռոչի վրա, օգնում պայքարել լնդերի արյունահոսության, ստոմատիտի և նույնիսկ ատամնացավի դեմ։

Միջին և բարձր տարիքի անձանց խորհուրդ է տրվում ամեն օր կաղամբ ուտել։

Հակացուցումները

Պանկրեատիտի, ստամոքսաղիքային տրակտի և երիկամների հիվանդությունների սրման դեպքում հարկավոր է խորհրդակցել բժշկի հետ և նոր միայն սննդում օգտագործել կաղամբը։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: