Իմբիր կամ կոճապղպեղ․ հրաշագործ միջոց

Իմբիր կամ կոճապղպեղ․ հրաշագործ միջոց

Իմբիրը (Հայերեն այլ անվանումներն են` կոճապղպեղ, տաքկոճ, կոճ պղպեղ, սնգրվեղ, զանճաֆիլ (ըստ Ա. Ամասիացու) դեռևս հին ժամանակներից է հայտնի որպես անուշահոտ, սուր համով ու բուժիչ եզակի հատկություններով օժտված մթերք։

Կոճապղպեղի օգտակար հատկությունները

Իմբիրն ամրապնդում է օրգանիզմի դիմադրողական համակարգը և լավացնում է ընդհանուր ինքնազգացողությունը։

Օժտված է հակաբորբոքային, քրտնաբեր, խորխաբեր ու տաքացնող հատկություններով, այդ պատճառով էլ շատ օգտակար է գրիպի և հարբուխի բուժման ու կանխարգելման հարցերում։

Օգնում է կարգավորել արյան շրջանառությունը և նպաստում է արյան մաքրմանը, խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը, ամրացնում է սրտամկանը և անոթների պատերը։

Օնկոլոգիական հիվանդությունների կանխարգելման հրաշալի միջոց է։

Իմբիրը լավացնում է ամբողջ մարսողական համակարգի աշխատանքը և լավացնում է ախորժակը։

Օգնում է օրգանիզմից դուրս բերել խարաններն ու թունավոր նյութերը։

Իմբիրն ունակ է չեզոքացնել բազմաթիվ թույներ, այդ պատճառով էլ թունահարումների դեպքում կրկին հրաշալի միջոց է։

Նպաստում է օրգանիզմում նյութափոխանակության արագացմանը։

Հրաշալի օգնական է ավելորդ քաշի դեմ պայքարողների համար։

Վերացնում է բերանի տհաճ հոտը և նպաստում բերանի խոռոչի հիվանդությունների բուժմանը։

Կոճապղպեղն օգնում է նաև սրտխառնոցի, հղի կանանց տոքսիկոզի և տրանսպորտում գլխապտույտի դեմ։

Օժտված է ցավազրկող հատկությամբ։

Օգնում է արթրոզների և արթրիտների դեպքում։

Իմբիրը նաև աֆրոդիզիակ է, նպաստում է սեռական հակման բարձրացմանը։

Օգնում է հաղթահարել դաշտանային ցավը։

Իմբիրն օգտագործում են նաև մաշկային հիվանդությունների բուժման ընթացքում։

Այն լավացնում է տրամադրությունը, օգնում հանգստանալ և ազատվել սթրեսից։

Դանդաղեցնում է օրգանիզմի ծերացմանը գործընթացները։

Լավացնում է հիշողությունը։

Կոճապղպեղի հակացուցումները

Մասնագետները կարծում են, որ իմբիրը լիովին անվնաս է օրգանիզմի համար, սակայն հազվադեպ կարող է ալերգիկ ռեակցիաներ առաջացնել և կողմնակի ազդեցություն ունենալ՝ այրոց, փորկապություն և այլն։ Բացի այդ՝ հիշեք, որ անգամ ամենաօգտակար մթերքը չափից շատ օգտագործելու դեպքում կարող է վնասել։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: