Սև խավիար․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Սև խավիար․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Սև խավիարն ամենաթանկարժեք դելիկատեսներից է, որի գինը մի քանի անգամ գերազանցում է կարմիր խավիարի գնին։ Այն թառափազգիների ձկնատեսակների խավիարն է (օսետրինա, բելուգա և այլն)։

Պարունակում է հեշտ յուրացվող սպիտակուցներ, ճարպեր, վիտամիններ՝ A, E, D, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուներ, հանքանյութեր՝ կալիում, կալցիում, երկաթ, մագնիում, նատրիում, մանգան, ֆոսֆոր, յոդ, կրեմնիում և այլ միկրոտարրեր ու մակրոտարրեր։

Կալորիականությունը

100 գրամ սև խավիարի կալորիականությունը 230 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Նպաստում է իմունիտետի բարձրացմանը։ Խանխում է օնկոլոգիական հիվանդությունների զարգացումը։

Օգտակար է սրտանոթային համակարգի համար, լավացնում է արյան շրջանառությունն ու արյան բաղադրությունը, նվազեցնում է թրոմբների առաջացման վտանգը, օգնում է կանխել սրտի և անոթների բազմաթիվ հիվանդություններ։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում նյարդային համակարգի վրա։

Լավացնում է հիշողությունը և գլխուղեղի աշխատանքը։

Օգտակար է նաև տեսողության համար։

Խորհուրդ է տրվում նաև հղի և կերակրող կանանց։

Բարձրացնում է սեռական ակտիվությունը։

Դանդաղեցնում է ծերացումը, օգնում պահպանել գեղեցկությունը և առողջությունը։

Հակացուցումները

Հակացուցված է մինչև երեք տարեկան երեխաներին, ինչպես նաև նրանց, որոնց հակացուցված է են աղի մթերքները։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: