ՍԱԼՈՐ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

ՍԱԼՈՐ․ օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Սալորը վիտամիններով և հանքանյութերով հարուստ միրգ է, որը նաև ամրացնում է մեր առողջությունն ու պաշտպանում տարատեսակ հիվանդություններից։

Պարունակում է վիտամին A, C, E, P, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, սննդային թելիկներ, օրգանական թթուներ, պեկտինյան և ազոտային նյութեր, դաբաղանյութեր, մակրոտարրեր և միկրոտարրեր՝ ֆոսֆոր, կալիում, կալցիում, նատրիում, երկաթ, մագնիում, մանգան, նիկել, պղինձ և այլն։

Կալորիականությունը

100 գրամ սալորի կալորիականությունը 45 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Ամրացնում է օրգանիզմի դիմադրողական համակարգը, օգնում կանխարգելել հարբուխը։

Լավացնում է արյան բաղադրությունը, ամրացնում է անոթները և պաշտպանում թրոմբի առաջացումից։

Նպաստում է խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը, կարգավորում է արյան ճնշումը, օգտակար է հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում երիկամների վրա, օժտված է միզամուղ հատկությամբ, օգնում է օրգանիզմից դուրս հանել ավելորդ հեղուկն ու աղը։

Ունի լուծողական թույլ ազդեցություն, նպաստում է աղիների մաքրմանը, ուստի ցուցված է փորկապություն ունեցող մարդկանց։

Ցուցված է նաև ռևմատիզմ և հոդատապ ունեցողներին։

Ամրացնում է նյարդային համակարգը, օգնում սթրեսի և դեպրեսիայի դեմ պայքարում, կարգավորում է քունը։

Լավացնում է մաշկի, եղունգների և մազերի վիճակը։

Հակաօքսիդանտների հրաշալի աղբյուր է, բարենպաստ ազդեցություն է թողնում ամբողջ օրգանիզմի վրա, օգնում պահպանել երիտասարդությունը, երկարացնել կյանքը և կանխել բազմաթիվ հիվանդություններ։

Հակացուցումները

Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել շաքարային դիաբետի, ճարպակալման դեպքում, ինչպես նաև կրծքով կերակրման շրջանում։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: