Սմբուկ․ օգտակար հատկությունները, կալորիականությունն ու հակացուցումները

Սմբուկ․ օգտակար հատկությունները, կալորիականությունն ու հակացուցումները

Բադրիջանը ոչ միայն համեղ բանջարեղեն է, այլև մի շարք հիվանդություններից ազատվելու միջոց։

Կալորիականությունը

100 գրամ բադրիջանի կալորիականությունը 25 կկալ է։

Օգտակար հատկությունները

Նպաստում է իմունիտետի ամրացմանը, բարելավում է օրգանիզմի պաշտպանական ֆունկցիաները, հրաշալի միջոց է մրսածության հետևանքով ի հայտ եկած հիվանդությունների կանխարգելման համար։

Օգտակար է սրտանոթային համակարգի համար, նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի այրմանը, լավացնում է արյան կազմը, անցկացնում այտուցվածությունը։

Բարենպաստ է ազդում մարսողական համակարգի վրա։

Խորհուրդ է տրվում ստամոքսաղիքային տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։

Օգնում է օրգանիզմից հեռացնել խարանները, թունավոր նյութերը և ավելորդ հեղուկը։

Լավ է ազդում լյարդի և երիկամների աշխատանքի վրա։

Նպաստում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի նվազմանը, այդ պատճառով խորհուրդ է տրվում նաև շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։

Նպաստում է նաև նյարդային համկարգի ամրացմանը, օգնում է հաղթահարել անքնությունը և լարվածությունը։

Խորհուրդ է տրվում տարեցներին և հղի կանանց։

Բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, նպաստում է փոքրիկ վերքերի ապաքինմանը, կնճիռների հարթեցմանը, լավացնում է մաշկի գույնը։

Հակացութցումները

Չարժե ուտել ստամոքսաղիքային սուր հիվանդությունների և խանգարումների դեպքում։ Չի կրելի ուտել գերհասուն բադրիջանը, քանի որ կարող է թունավորում առաջացնել։

Բադրիջանի օգտագործումը

Բադրիջանը հում չեն ուտում, իսկ մարինացված և տապակած վիճակում այն ոչ մի օգուտ չի տալիս օրգանիզմին։ Այդ պատճառով ավելի լավ է այն շոգեխաշել կամ եփել ջեռոցում։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: