Հնդկահավի միս․ օգտակար հատկությունները

Հնդկահավի միս․ օգտակար հատկությունները

Հնդկահավի միսը մսի ամենաօգտակար տեսակներից մեկն է։ Այն դյուրամարս է և լավ ազդեցություն է թողնում մարդու օրգանիզմի բոլոր օրգանների և համակարգերի վրա։

Հնդկահավի միսը ճարպեր չի պարունակում և դիետիկ սնունդ է համարվում։ Պարունակում է վիտամին A, E, PP, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, նատրիում, սելեն, ցինկ, մանգան և հանքային այլ նյութեր։

Կալորիականությունը

Հնդկահավի 100 գրամ եփած միսը 190 կկալ է, իսկ հումը՝ 115 կկալ։

Օգտակար հատկությունները

Հաճախ ուտելու դեպքում նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա։

Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, օգնում պաշտպանվել անքնությունից։

Օգտակար է երեխաների համար (ինչպես նապաստակի միսը)։

Խորհուրդ է տրվում ներառել հղի և կրծքով կերակրող կանանց սննդաբաժնում։

Շատ օգտակար է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար։

Հակացուցումները

Հնդկահավի միսը գրեթե չունի հակացուցումներ։ Ուշադիր պետք է լինեն երիկամային անբավարարություն ունեցող մարդիկ, իսկ հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տրվում աղ չանել ուտելիս, քանի որ մեծ քանակությամբ նատրիում է պարունակում։

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: