Հնդկաձավար (գրեչկա)․ օգտակար հատկությունները

13.03.20184868

Հնդկաձավարը մարդու օրգանիզմին խիստ օգտակար սննդամթերք է։ Պարունակում է վիտամին E, A, P, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, ֆոսֆոր, կալիում, յոդ, մագնիում, բոր, ցինկ, երկաթ, պղինձ, ֆոլաթթու, բջջանյութ, հեշտ յուրացվող սպիտակուցներ, որոնք անփոխարինելի ամինաթթուներ են պարունակում և այլն։

Օգտակար հատկությունները

Կանոնավոր օգտագործման դեպքում ամրացնում է իմունային համակարգը։

Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա, անոթներն ավելի առաձգական է դարձնում, լավացնում է արյան շրջանառությունը և արյան որակը, նվազեցնում է աթերոսկլերոզի առաջացման վտանգը, օգնում պայքարել երակների վարիկոզ լայնացման և սրտանոթային հիվանդությունների դեմ։

Կարգավորում է արյան ճնշումը։

Խորհուրդ է տրվում շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։

Լավացնում է մարսողական համակարգի աշխատանքը։

Արագացնում է նյութափոխանակությունը, օրգանիզմը մաքրում խարաններից և թույներից։

Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը։

Շատ օգտակար է երեխաների համար։

Օգնում է երեխայի ֆիզիկական և մտավոր զարգացմանը։

Նպաստում է արթրիտի և ռևմատիզմի դեպքում այտուցների և ցավի նվազեցմանը։

Խորհուրդ է տրվում ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց։

Լավացնում է ոսկրային հյուսվածքի, ատամների, եղունգների ու մազերի վիճակը։

Մաշկն ավելի առաձգական է դարձնում, լավացնում դեմքի մաշկի գույնը։

Տղամարդկանց դեպքում բարձրացնում է սեռական ակտիվությունը։

 

Նյութի կազմումը՝ www.sotskiy.am